2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Staanislovo Žvirgždo paskaita „Ar buvo modernizmas Lietuvos fotografijoje?“

2019-10-28
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istoriko, fotomenininko Stanislovo Žvirgždo viešų paskaitų ciklą apie fotografiją. Nuo rugsėjo kiekvieną trečiadienį jums atsivers pasaulio ir Lietuvos fotografijos paslaptys. Įdomius pasakojimus lydės gausi teminė iliustracinė informacija.
Spalio 30 d.: 17.30 val. Konferencijų salėje (V aukštas) įvyks Stanislovo Žvirgždo paskaita "Ar buvo modernizmas Lietuvos fotografijoje?"
Vis pasigirsta balsų, kad modernizmo Lietuvos fotografijoje esą nėra. S. Žvirgždo nuomone, toks samprotavimas tik parodo Lietuvos fotografijos raidos neišmanymą. Fotomenininkas, ieškodamas atsakymo į šį klausimą, analizuos modernizmo raidą Lietuvoje nuo M. K. Čiurlionio fotografijų iki mūsų dienų.
Nacionalinės kultūros premijos laureatas fotomeninkas S. Žvirgždas ryškų pėdsaką palieka ir kaip fotografijos kritikas ir istorikas. S. Žvirgždas yra daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.
Laukiame fotografijos mėgėjų. Įėjimas laisvas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-28 12:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media