2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Netikėtoje Kauno vietoje – fotografo Deivido Matkevičiaus foto darbų paroda

2020-05-12
 

Rūta Latinytė

 

Šią savaitę kauniečiams ir miesto svečiams, į laikinosios sostinės centrą atvykusiems automobiliais, vartus atvėrė Islandijoje gyvenančio fotografo Deivido Matkevičiaus foto darbų paroda, eksponuojama neįprastoje vietoje - naujajame automobilių parkinge pačiame Kauno centre, Maironio gatvėje, šalia būsimojo „Marriott" grupės viešbučio „Moxy Kaunas Center". Saugiai aplankyti parodą visą vasarą galės ir pėstieji, ir automobilių vairuotojai.

 

 
Paroda - išsiilgusiems kelionių
„Kol šiuo metu negalime keliauti, gamta turi progą atsigauti, o mes galime ją pažinti kitaip. Tikiu, kad mano paroda sukels geras emocijas ir praskaidrins niūrokas karantino nuotaikas, bei visiems primins, kad jau netrukus mes ir vėl galėsime kelti sparnus bei keliauti", - teigia nuotraukų autorius ir keliaujantis foto menininkas D. Matkevičius.
Kartu su fotografu šią neįprastą parodą surengęs viešbučių tinklas „Marriott" tokiu būdu Lietuvoje pristato visame pasaulyje paskelbtą kampaniją „We will travel again" (liet. „Mes ir vėl keliausime). Šis šūkis kviečia nepamiršti apie keliones, o kartu - susivienyti ir palaikyti dabar sunkumus išgyvenantį turizmo sektorių.
„Norime suteikti palaikymo visai turizmo industrijai, todėl tikimės, kad talentingo fotografo paroda netikėtoje vietoje pačioje Kauno širdyje suteiks miestiečiams ir svečiams teigiamų emocijų. Visi žinome, kad netrukus ir vėl galėsime keliauti, o mes lauksime svečių mūsų viešbutyje. Tikiu, kad meno parodos mūsų automobilių stovėjimo aikštelėje taps gražia miesto tradicija ir talentingų kūrėjų darbai džiugins ir ateityje", - apie parodą netikėtoje erdvėje kalbėjo „Moxy Kaunas Center" vadovė Evelina Šukytė.
 

 

 

Fotografijose - kelionių istorijos
Fotografas D. Matkevičiaus kviečia į šį keistą laikmetį pažiūrėti kūrybiškai. Jis pats kūrybos kelyje siekia įsigilinti į kiekvieną detalę, liniją, erdvę ir taip savo darbuose papasakoti unikalias istorijas. Islandijoje gyvenančio menininko darbuose vyrauja šios šalies gamta ir žmonės.
„Išsimylėjau keliones dar ankstyvoje jaunystėje, pirmiausia apsilankęs gražiausiose Lietuvos vietose. Metams bėgant iškeliavau ieškoti iššūkių toliau, į Pietų Aziją. Aplankius naujas šalis pasikeitė mano nuomonė apie pasaulį ir patį save, atradau pašaukimą ir naujų idėjų. Žinoma, kaip ir daugelis iš mūsų, pasiilgstu keliauti, tačiau manau, kad kai kurioms kelionėms reikia subręsti ir tinkamai pasiruošti. Fotografuodamas kraštovaizdžius dažnai pasirenku įkomponuoti juose keliautoją, taip siekdamas atskleisti vietos didybę ir žmogų supančią erdvę. Man svarbus akimirkų, įamžintų nuotraukose ar vaizdo klipuose, natūralumas, nes gamta yra graži kaip visuma", - teigia D. Matkevičius.
 

 

 

Ypatinga parodos erdvė
Ne atsitiktinai gamtos ir keliautojų nuotraukos atsidūrė urbanistinėje aplinkoje - stovinčių automobilių aikštelėje.
„Norint suprasti nuotrauką dažnai užtenka vos kelių sekundžių̨, o užfiksuoti vaizdai išlieka pasąmonėje visą gyvenimą. Savo nuotraukomis noriu sužadinti žiūrovų smalsumą ir norą keliauti, pažinti pasaulį, išeiti iš savo komforto zonos. Įamžintomis akimirkomis siekiu sužadinti jausmą, tarsi žiūrovas pats tą akimirką būtų kartu su manimi toje vietoje ir jos nebepamirštų", - teigia fotografas D. Matkevičius.

 

 

 
Nauja vieta parkuotis Kaune
Pirmoji paroda „Mes vėl keliausime" naujajame „Moxy" viešbučio parkinge, Maironio g. 19, bus eksponuojama iki rudens. Ją aplankyti galima tiek pėsčiomis, tiek ir automobiliu - naujasis parkingas jau yra atviras visiems Kauno miesto gyventojams ir svečiams.
Vairuotojų patogumui, miesto centre įrengta 42 vietų požeminė ir antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė yra pigesnė negu šalia, Laisvės alėjos pašonėje, esanti geltonoji parkavimo zona ir kainuoja perpus mažiau - 1 Eur./val., atsiskaitant programėle arba mokėjimo kortelėmis. Aikštelės operatoriumi tapo bendrovė „ADC Parking".
 

 

 

Daugiau informacijos:
Rūta Latinytė
Elektroninis pastas r.latinyte@gmail.com
Tel. nr. 869923707

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-12 12:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media