2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: M. K. Čiurlionio fotografijų paroda pristatyta Kijeve

2017-08-11
 
 

Kijeve, galerijoje ,,Kalita Art Club" veikia paroda „M. K. Čiurlionis ir fotografija". Joje pirmąkart kijeviečiams ir miesto svečiams pristatomos Lietuvos genialaus menininko 1905 metais kelionės po Kaukazą ir Krymą metu sukurtos įvairaus formato nuotraukos, kurios vėliau paties menininko buvo suklijuotos į nedidelį albumėlį, ant kurio drobinio viršelio autorius paliko įrašą „Anapa. 1905."

Šioje fotografijų iš „Anapos" albumėlio parodoje pristatoma 40 fotokopijų, kuriose dailininkas užfiksavo Juodosios jūros pakrantės vaizdus, burines valtis, vietinius gyventojus, jų buitį, kapines ir kitus objektus. Sudėtos ne tik kelionės vaizdų nuotraukos, užfiksuota supusi gamta, sutikti žmonės, taip pat bendrakeleivių įamžintas pats M. K. Čiurlionis.

Į šios unikalios parodos atidarymą gausiai susirinkusius svečius bei lietuvių bendruomenę pasveikino Lietuvos Respublikos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis. Po atidarymo lietuviai ir būrys ukrainiečių - Lietuvos draugų perėjo į Kijevo centre esantį Lietuvos vardo skverą, kur tradiciškai giedojo „Tautišką giesmę".

Parodą parengė Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, jos pristatymą Ukrainoje kuravo B.Į „Čiurlionio namai" Vilniuje.

Rėmė Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, inicijavo ir koordinavo Lietuvos kultūros atašė Ukrainoje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-11 12:27
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Albertas

2017-08-15 09:49

Čiurlionis dar ir fotografavo?! To nežinojau.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media