2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Jerevane atidaryta Lietuvos fotografijos paroda

2013-10-05
 
 

Armėnijos nacionalinėje galerijoje Jerevane atidaryta Lietuvos fotografijos paroda "Kartų dialogas. Kasdienybė. 1963-2013", skirta Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai.

Renginio dalyvius pasveikino Lietuvos ambasadorius Armėnijoje Erikas Petrikas ir Armėnijos kultūros viceministras Artur Pogosian bei Nacionalinės galerijos direktorius Pharaon Mirzoyan. Renginyje dalyvavo Armėnijos vyriausybės nariai, diplomatinio korpuso Armėnijoje atstovai, Nacionalinės Asamblėjos nariai, Lietuvos bičiuliai ir draugai.

Paroda „Kartų dialogas. Kasdienybė" - tai vizualus pasakojimas apie Lietuvos kasdienį gyvenimą, kurio akiratyje per pastarąjį pusšimtį metų atsirasdavo vis kiti dalykai, aktualijos, nuotaikos. Per šį laikotarpį susiformavo trys fotografų kartos, išsiskiriančios savo temomis, braižu, tačiau visuomet kalbančios apie savo laiko aktualijas, skirtingi autoriai atkreipia dėmesį į vis kitus kasdienybės aspektus, prabyla vis kitokia vizualine kalba. O ir politiniai įvykiai, ideologijos ar ekonominės situacijos darė įtaką - per pastarąjį penkiasdešimtmetį žmonių kasdienis gyvenimas ir įpročiai stipriai pakito, meninė raiška - taip pat, tačiau žmogus ir jo aplinka išliko svarbiausiu fotografų fiksavimo objektu.

Parodoje pristatomi A. Sutkaus, A. Kunčiaus, A. Macijausko, R. Rakausko, R. Požerskio, V. Luckaus, A. Šeškaus, A. Valiaugos, G. Česonio, M. Kavaliausko, M. Ažušilio, D. Stankevičiaus darbai.

Parodos organizatorius - Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius. Parodos rėmėjai - Lietuvos Respublikos kultūros ir užsienio reikalų ministerijos.

Ekspozicija Armėnijos nacionalinėje galerijoje veiks iki spalio 30 dienos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-05 11:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media