2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Lee Marie Sadek: „Tarkovskio planeta – motinos pienas“/ „Pripildant balionus vaiduoklių, arba Mūzos“

2021-07-11
 
Lee Marie Sadek. Planet Tarkovski-Mothers Milk

Lee Marie Sadek. Planet Tarkovski-Mothers Milk

Prospekto fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43) liepos 14 - rugpjūčio 7 d. veiks Lee Marie Sadeko fotografijų paroda. Ši paroda yra konkurso „reStart" tęsinys. L. M. Sadek 2020 m. organizuotame konkurse tapo finalistu ir gavo teisę surengti personalinę parodą vienoje iš fotografijos galerijų Vilniuje.
Autorius šioje parodoje eksponuoja dvi savo serijas, kurių viena jau iš dalies matyta „reStart" parodoje „Tarkovskio planeta - motinos pienas", ir nauja - „Pripildant balionus vaiduoklių, arba Mūzos".
Savo serijoje „Tarkovskio planeta - motinos pienas" autoriaus kūrybos išeities taškas yra rusų režisieriaus Andrejaus Tarkovskio kinas ir jo santykis su motina, nostalgija gimtinei, vyro ir moters ryšys, žmogaus santykis su žeme. L. M. Sadek pasinaudoja visiška menine laisve ir tuos ryšius vizualiai tyrinėja kurdamas scenas, peizažus, portretus, grafiškai sukurtus iš saldžiausios žemėje „motiniškos" medžiagos - pieno. Anot autoriaus, tai materiali kalba, kuri išnaudojant tekstūras pienui suteikia nostalgišką ir kosminę dimensiją. Viso to rezultatas yra sukurta „pieno topografija", įkvėpta A. Tarkovskio darbų bei jo duoklės motinai.
Serijoje „Pripildant balionus vaiduoklių, arba Mūzos". L. M. Sadek projektuoja savo vaizduotę per moters prizmę, parodydamas, kaip mato save jos akimis. Fotografijose atsiveria keistos, jautrios, paslaptingos ir net poetiškos erdvės, lyg įsivaizduojant mūzos buvimą ar išnykimą ten. Daugiausia tai dedikacija savo „vidinei moteriai".
L. M. Sadek kūrybą sudaro vaizduojamojo meno, fotografijos ir dokumentikos darbai. Menininkas fotografiją laiko išraiškos ir refleksijos priemone. Jo nuotraukos susijusios su sąvokomis, kuriomis kvestionuojamas ne tik subjektas (tai, kas matoma), bet ir pats fotografas - savo darbais ir medija, kurie naudojami toms sąvokoms kurti.
L. M. Sadek (g. 1977) - libaniečių fotografas, kuriantis ir gyvenantis Paryžiuje. 1997 m. jis pradėjo studijuoti grafinį dizainą ir tipografiją Briuselio „La Cambre" nacionalinėje vizualiųjų menų mokykloje. 2001 m. įgijo masinių medijų, reklamos ir komunikacijos licenciato laipsnį Libano universitete Beirute, komunikacijos magistro laipsnį Paryžiaus Levalua Perė universitete. 2012 m. Paryžiaus VIII universitete jam suteiktas Dailės ir fotografijos licenciato laipsnis.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Prospekto fotografijos galerijos darbo laikas:
II - V 12.00-18.00, VI 12.00-16.00
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-07-11 12:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media