2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Žinomi fotokonkurso „Žirgas – lietuvio tapatybės dalis“ liepos nugalėtojai

2014-08-07
 
Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas

 

Gintaras Kaltenis

 Alfa.lt

 Baigėsi fotokonkurso „Žirgas - lietuvio tapatybės dalis" II etapo pirmas mėnuo - liepa. Metus žvilgsnį į dalyvių pateiktų fotografijų reitingus matyti, kad šįkart nugalėtoju tapo senas mūsų pažįstamas Jonas Paulauskas, I-mo etapo nominantas.

Šį sykį ponas Jonas gilinosi į paminklų-skulptūrų su žirgais ypatumus, tai padarė puikiai ir laimėjo puikų prizą - dokumentinį filmą „2000 km istorijos" - apie lietuvių raitelių žygį žemaitukais iki Juodosios jūros Žalgirio mūšio 500-tosioms metinėms paminėti. (Nuo šiol ten ilgai niekas nejos). Sveikiname Joną - ne juokas surinkti net 584 „laikus"!

Visai nedaug nuo jo atsilieka Justinos Skirbantaitės fotografija tautiniais motyvais - trispalviu šaliu pasipuošęs krepšinio sirgalius-žirgelis (tuoj krepšinio čempionatas) lankoj žolytę kramsnoja. Fone - ežeras ar tvenkinys. Gražu! Tačiau žirgeliui, atrodo, nė motais nei krepšinis, nei tautinės spalvos, žolė - svarbiau...

Trečioje vietoje irgi mums jau pažįstama Rugilė Skairytė, kurios darytos nuotraukos išsiskiria ypatinga šiluma ir meniškumu. Beje, atrodo, Rugilei prizai nerūpi, nes dar neatsiėmė po I-ojo etapo laimėto specialaus prizo „Už meniškumą". Didžiulis ir skanusis rėmėjų tortas dar laukia ir Simono Barono - jei neatsiims iki konkurso pabaigos, patys (žiuri komisija ir organizatoriai) suvalgysim!

I-mo etapo nugalėtojos Eglės Grigonytės nuotrauka kol kas ketvirtoje vietoje, bet juk dar tikrai be vakaras ir ne vasaros pabaiga!

Kas dar, žiūrint konkursantų nuotraukas, krenta į akis? Nemažai I-mojo etapo dalyvių, nemažai ir naujų fotografų ir jų darbų. Aktyvumas didėja, džiugindamas organizatorius - bus iš ko rinkti geriausius.

Įdomias nuotraukas pateikė Rytis Petraitis - atrodo, gilinęsis į temą „Nueinančio istorijon lito architektūra". Ką, gi, juk greitai žirgus fotografuosim nuo eurų...

Žavią, vasariškai nuotaikingą nuotrauką pateikė Audronė Matulaitė - tikrai, kai taip karšta, norisi šokti ant žirgo - ir į upę... Mielą ir jaukią nuotrauką atsiuntė Greta Petrovaitė ir Gerda Janeliūnaitė, sportišką - Lina Šimkevičiūtė ir Anželina Gagaitytė. Paulius Šulcas pateiktose juodai-baltose nuotraukose ieško, regis, istoriškumo ir meniškumo, Ugnius Naudžius - kompozicijo, gracijos ir ramybės.

Primenu, kad „laikai" dar ne viskas - viską spręs komisija. Beje, turime naują žiuri narį - mums talkinti sutiko populiarusis „Keistuolių" teatro aktorius, raitelis Andrius Kaniava. Nepaisant beprotiško užimtumo (įtemptas koncertinis grafikas, neseniai grįžo iš tarptautinių jojimo varžybų, kuriose dalyvavo su savo žirgu Hornu), jis geranoriškai sutiko įvertinti fotokonkurso darbus.

Primename, kad konkursas tęsis iki metų pabaigos. Dalyvaukite jame ir laimėkite! Prizų ir dėmesio visiems užteks. Norėdami atsiimti prizus skambinkite į Alfa redakciją telefonu 8 5 254 6948.

Iš Alfa.lt

www.lzs.lt redaktoriaus prierašas

Mes galime tik pasidžiaugti, kad šiame konkurse lyderiauja mūsų geras kolega Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Jonas Paulauskas.

Taip ir toliau laikyk, Jonai! Mes su tavimi.

Vytautas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-08-07 20:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media