2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotomenininko, poeto ALBINO KULIEŠIO fotodarbų paroda „Kūrėjų veidai"

2014-09-02
 
Albinas Kuliešis

Albinas Kuliešis

 

 Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) Parodų salėje, iki rugsėjo 19 d. veiks  fotomenininko, poeto Albino Kuliešio fotodarbų paroda „Kūrėjų veidai".

"Pradžia... Pirmasis žmogus, kuris pradėjo mano kūrėjų portretų ciklą, buvo draugas, neminto lino skulptorius, talentinga ir įvairialypė asmenybė Gintautas Gavenavičius. Fotografavau jį jo sodyboje Ukmergės pakraštyje, senoje aukštaitiškoje troboje, kurioje gyveno kartu  su žmona Marija ir savo kūriniais. Labai greitai Gintas išėjo į amžinybę, lyg palikdamas man atidarytus vartus į kelią, kuriuo turėčiau eiti. Jo šypsena ir pridėta ranka prie širdies paskutinėje nuotraukoje - dabar jau lyg palinkėjimas eiti tuo keliu ir daryti tai, ką geriausiai moku, - sako A.Kuliešis.- Praėjo daugiau kaip dešimt metų. Lyg savaime pradėjo plaukti  į mano archyvus kūrėjų veidai su savo istorijomis ir likimais. Nefotografavau kitų žmonių, mane užvaldė kūrybos žmonių pasaulis. O jis gražus - nežiūrint kartais  jų asmeninių sulaužytų likimų... Neskirsčiau jų į didelius ir mažus, nes man jie visi buvo Viešpaties vaikai, kuriantys savimi ir per save, kiekvienas savo pasaulį paliekantis  tiems, kurie dabar yra ir tiems, kurie dar bus, paliekantis galimybę pajusti kūrybos didybę. Buvo pradžia, o dabar, atrodo, nebus pabaigos... Neieškau kūrėjų veidų, jie ateina patys lyg kažkas atvestų juos į mano gyvenimą... Nežinau kiek jų dar bus - tų sustingusių būties akimirkoje veidų, jaučiu tik norą juos piešti šviesa ir padėti jiems keliauti į ateitį..."

Fotografas, poetas Albinas Kuliešis yra  Lietuvos Nepriklausomų rašytojų sąjungos narys, Ukmergės savivaldybės kultūros tarybos pirmininkas, Ukmergės kino ir foto klubo „Horizontas" vadovas, Ukmergės literatų klubo narys.

 Gimė 1959 m. sausio 24 d. Toliūnų kaime, Ukmergės rajone. 1977 m. baigė Siesikų vidurinę mokyklą. Fotografiją studijavo Vilniuje. Nuo 1982 m. - fotografas profesionalas. Parodose dalyvauja nuo 1980 m. Surengė daugiau kaip 12 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Išleido dvi poezijos knygas: ,,Žodžiai, kuriais tu netikėjai'' (2007 m.) ir ,,Pamesti eilėraščiai" (2013 m.), du meninės fotografijos albumus „Kelionės po Lietuvą akimirkos" (2006 - 2008 m.), atvirukų rinkinius „Ukmergės senamiestis" (2012 m.), „Rokiškis" (2012 m.). Taip pat yra daugiau kaip 60-ties Lietuvos ir Latvijos kalendorių ir atvirukų  rinkinių autorius. Rokiškio krašto kultūros žurnalo „Prie Nemunėlio" fotografas. Gyvenimo devizas: „Kiekviena diena - kūrybai".

Į parodą Įėjimas nemokamas. Kviečiame apsilankyti pirmadienį-ketvirtadienį 10-18 val.; penktadienį 10-16:30 val.

Informacija

 tel. (8-37) 22 31 44,

www.kmn.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-02 10:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media