2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Vroclave – fotografijų paroda „Poetiniai dokumentai“, Herkus Kunčius, Leonidas Donskis ir lietuvių poetų eilės

2014-05-29
 
 

Rasa Rimickaitė,

 LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje

Gegužės 29-30 dienomis Vroclave įvyko net keli lietuvių kalbą, kultūrą ir meną pristatantys renginiai.

Gegužės 29 d. Vroclavo universitete prasidejo II Tarptautinis lituanistų kongresas, į kurį atvyko lietuvių kalbos įvairiuose Europos universitetuose dėstytojai ir lietuvių kalbos besimokantys studentai. Tos pačios dienos vakare Žemutinės Silezijos kinematografijos centre buvo atidaryta ką tik Olštyne baigta eksponuoti paroda „Poetiniai dokumentai",  kurioje pristatoma per 100 žymiausių Lietuvos fotografų darbų. Kiekvieną fotografijos darbą lydi Eugenijaus Ališankos atrinkti žymių lietuvių poetų eilėraščiai. Vieno žymiausių Lenkijoje vertėjų Adamo Pomorskio į lenkų kalbą išverstus lietuvių poetų eilėraščius parodos atidarymo metu skaitys Vroclavo teatrų aktoriai.

Gegužės 29-osios dienos vakarą kongreso dalyviams ir Vroclavo gyventojams buvo pristatytas šiais metais lenkų kalba išleistas lietuvių rašytojo Herkaus Kunčiaus romanas „Litwin w Wilnie". Gegužės 30 d. Vroclave buvo paminėtas Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties 20-metis. Ta proga Vroclavo universitete profesorius Leonidas Donskis skaitė paskaitą „Lietuva ir Lenkija, 1994-2014. Puikybė ir prietarai" , o Jano Nowako-Jezioranskio Rytų Europos kolegijoje įvyko lietuvių ir lenkų intelektualų diskusija, kurioje dalyvavo prof. Leonidas Donskis ir Herkus Kunčius.

Birželio 2 d. Herkaus Kunčiaus romanas lenkų kalba „Litwin w Wilnie" taip pat bus pristatytas Poznanėje.

Lietuvių kalbą, kultūrą, meną ir istoriją pristatančius renginius, kuriuos užbaigė ansamblio „Šviesa" koncertas, organizuoja Vroclavo universitetas, Jano Nowako-Jezioranskio Rytų Europos kolegija, Lituanistų klubas „Labas", Tarptautinių debatų centras, LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje. Renginių partneriai ir rėmėjai: LR kultūros ministerija, LR ambasada Lenkijos Respublikoje, Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas, Žemutinės Silezijos kinematografijos centras, LR švietimo ministerija ir kt. Kultūros ir meno renginius koordinavo Tarptautinių kultūros programų centras.

 

Daugiau informacijos rasite čia: http://www.kew.org.pl/index.php?page=2#news_474

http://labaswroclaw.wordpress.com/

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-29 08:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media