2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Vilniaus Rotušėje bus paskelbti „Auksinio kadro“ laimėtojai

2014-05-08
 
„Lietuvos spaudos fotografija 2014“ viršelio nuotrauką. Nuotraukos autorius: Tadas Kazakevičius

„Lietuvos spaudos fotografija 2014“ viršelio nuotrauką. Nuotraukos autorius: Tadas Kazakevičius

 

Gegužės 9 dieną, penktadienį, Vilniaus Rotušėje vyks tryliktieji spaudos fotografų apdovanojimai. Iškilmingoje scenoje „Auksinio kadro" prizai bus įteikti geriausių praėjusių metų fotografijų autoriams.

 

153 fotografai vertinimo komisijai pateikė daugiau nei 5,5 tūkstančio nuotraukų. Autoriai darbus konkursui teikė pagal šias temas: „Naujienos", „Gyvenimas", „Portretas", „Diplomatija", „Kultūra", „Europos metai", „Pramogos", „Sportas", „Kariuomenė", „Gamta ir jos apsauga", „Spindesys" ir „Fotopasakojimas / Reportažas"

 

„Džiugu, kad ir šiemet tarp nominuotųjų „Auksiniam kadrui" yra naujų vardų. Tai rodo, kad spaudos fotografija Lietuvoje žengia į priekį į savo gretas įtraukdama naujus autorius. Atrasime ir fotografijų, ypač fotopasakojimų kurie buvo sukurti ne redakcijos ar naujienų portalo užsakymu. Tai atskleidžia fotografų tikėjimą šiuo žanru ir jo ateitimi", - sakė Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

 

Tarptautinė vertinimo komisija 12-oje konkursinių temų išrinko nugalėtojus ir atrinko beveik du šimtus fotografijų, kurios pateks į metraštį „Lietuvos spaudos fotografija 2014" ir parodą.

 

„Nepaisant įdomių, o kartais ir aštrokų diskusijų, darbą baigusi vertinimo komisija pripažino, kad nuomonių skirtumai nebuvo esminiai. Spėliojome, kad jeigu tas pačias fotografijas būtų įvertinusi visai kita komisija, didžiausia rezultato paklaida tikrai neviršytų 20-30 procentų", - teigė komisijos narys, eversus.lt redaktorius Vidas Rachlevičius.

 

Tradiciškai vertinimo komisiją sudarė specialistų grupė iš Lietuvos bei užsienio. Užsienio specialistus atstovavo latvis Gatis Rozenfeldas ir danas Jensas-Kristianas Søgaardas. Kartu su pastaraisiais fotografijas vertino Lietuvos profesionalai: Eglė Deltuvaitė, Paulius Lileikis ir Vidas Rachlevičius.

 

„Manau, kad iš mūsų atrinktos medžiagos išeis puiki paroda. Vis dėlto kai kuriems fotografams norėčiau patarti riboti vienoje serijoje pateikiamų nuotraukų skaičių", - sakė komisijos narys Jensas Kristianas Søgaardas.

 

Pirmą kartą nacionalinis metinis spaudos fotografijos konkursas-paroda Lietuvoje surengtas 2002 m. Tuomet jame dalyvavo 70 autorių, konkursui pristačiusių daugiau nei 1 500 nuotraukų.

 

Konkursą „Lietuvos spaudos fotografija" rengia ne pelno organizacija VšĮ Lietuvos spaudos fotografų klubas, vienijantis daugiau kaip pusšimtį Lietuvos spaudos fotografų profesionalų.

 

###

 

Įėjimas į renginį su jūsų atstovaujamos žinisaklaidos priemonės ar Lietuvos žurnalistų sąjungos pažymėjimais. Ne žurnalistams renginys su kvietimais.

 

Jonas Staselis

Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas

+370 699 21 807

jonas.staselis@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-09 03:13
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

???

2014-05-09 17:40

O kelintą valandą tas renginys?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media