2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Tomo Persingerio (JAV) paskaita „Puikūs įspūdžiai: Fotografija XXI amžiuje“

2014-09-10
 
Tomas Persingeris

Tomas Persingeris

 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga 2014 m. rugsėjo 11 d. (ketvirtadienį), 17.30 val. kviečia į Nidos seminaro lektoriaus paskaitą Vilniuje Tom Persinger (JAV) paskaitą: „Puikūs įspūdžiai: Fotografija XXI amžiuje". Ji vyks „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius).

 Tomas Persingeris (g. 1969 m.) - fotografas, rašytojas, istorikas ir F295 įkūrėjas. F295 - tarptautinė organizacija, kuri tiki įvairiarūšės fotografijos požiūriu, pagal kurį skaitmeniniai, istoriniai ir savadarbiai metodai yra tikslingai panaudojami ir derinami kuriant naują fotografijos praktikos formą. Pastaruosius 10 metų jis organizavo seriją F295 simpoziumų ir seminarų, skatinančių fotografijos tyrimą iki šiol neregėtų pokyčių metu. Šie renginiai suteikia unikalią galimybę tirti šviesos, laiko ir aparato idėjas remiantis praktikuojančiais fotografais. Simpoziumas taip pat siūlo savo srities meistrams organizuoti parodas ir seminarus.

T. Persingerio nuotraukos eksponuotos daugelyje parodų, jų yra privačiose kolekcijose Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europoje ir Japonijoje. Jo darbai publikuojami leidiniuose „Afterimage", „Ag", „American Forests", „Black and White Photography" (Jungtinė Karalystė), „Alternatyvių fotografijos procesų knygoje" (bus jau 3-iasis leidimas), „Brigitte" (Vokietija), „Light and Lens" (2-asis leidimas), Jillo Enfieldo leidinyje „Alternatyvių fotografijos procesų vadovas: populiari istorinė ir šiuolaikinė technika", „PhotoEd" (Kanada), „Photo.net", „Fotografijos galimybės" (3-iasis leidimas), „Ne vien tik technologijos", „Fototechnika", „Transformacinis vaizdų kūrimas: rankų darbo fotografija nuo 1960 metų ir vaizdo kamera".

Jis skaitė paskaitas įvairiausiuose koledžuose ir universitetuose, vedė daugybę seminarų, yra tokių organizacijų kaip „Freestyle Photographic's Advisory Board of Photographic Professionals", „The Media Arts Advisory Board at Robert Morris University" narys ir profesorius adjunktas Pitsbergo kino studijoje. Turi nuolatinę skiltį žurnale „Photo Technique Magazine", rengia kelis fotografijos projektus, parašė knygą „Ne vien tik technologijos: esė iš F295 apie informacija grįstą alternatyvių ir istorinių procesų panaudojimą", kurią 2014 m. vasarį išleido leidykla „Taylor & Francis/Focal Press". Šiuo metu yra pasirašęs sutartį dėl antros knygos preliminariu pavadinimu „Fotografijos išradinėjimas". Ši knyga apima socialinę istoriją ir tai, kaip apdoroti informaciją, kad būtų galima  įtikinamai ir naujai pažvelgti į priemones ir jų išradėjus, pradedant nuo camera obscura (tamsaus kambario) ir baigiant fotografavimu telefonu. Knygą planuojama išleisti 2016 m. pavasarį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-10 08:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media