2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Sauliaus Slavinsko fotografijų paroda „Vilniaus fotografijos galerijoje“

2014-07-01
 
 

Maloniai kviečiame į Sauliaus Slavinsko fotografijų parodos atidarymą „Vilniaus fotografijos galerijoje" 2014 m. liepos 2 d., trečiadienį, 17.30 val. (Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19), Vilnius).

 Saulius Slavinskas - dar gana naujas vardas Lietuvos fotografijos padangėje: vos prieš kelerius metus pradėjęs nuosekliai dirbti fotografijos išraiškos priemonėmis, jis veržliai ir pastebimai įsiliejo į kūrybingų autorių gretas. Per kelerius pastaruosius metus Sauliaus Slavinsko darbų galėjome matyti įvairiuose Lietuvos miestuose: grupinėse parodose - projekte Kiti (KKKC Klaipėdoje), LT Pinhole fotografija (A. Mončio namuose-muziejuje Palangoje), pirmojoje LAFA parodoje (Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje), parodoje New folder („Prospekto" fotografijos galerijoje Vilniuje); taip pat personalinėse parodose - „Galeroje" (Užupio meno inkubatorius Vilniuje), galerijose „Sofa" (Druskininkuose) ir „Urbana" (Kaune).

 Vilniaus fotografijos galerijoje Saulius Slavinskas pristato dvi darbų serijas - „Guzikas" ir „Riba" -, kurios žymi etapinius autoriaus kūrybos posūkius. Pirmojoje, pavadintoje „Guzikas", regime abstrahuotus ir kiek siurrealius artimos aplinkos atvaizdus, užfiksuotus pinhole technika. Šie darbai rodo Sauliaus Slavinsko apsisprendimą pasirinkti fotografijos priemonę, įgalinančią realybę fiksuoti ir transformuoti savitu, autoriniu žvilgsniu. Technika autoriui tampa įrankiu, leidžiančiu konstruoti savą, individualizuotą pasaulio vaizdinių kolekciją. Cikle „Riba" jau konkretizuojama pasirenkamų vaizdinių amplitudė. Būdamas profesionalus architektas, Saulius Slavinskas savitai ir minimalistiškai registruoja urbanistinio landšafto riboženklius. Abstrahuodamas racionalią pastatų geometriją, jis pateikia kokybiškai ir estetiškai naują bei nepažintą architektūros stebėjimo rezultatą. Pats autorius teigia: „Šiuose darbuose ji (architektūra) iš tiesų dematerializuota, nufunkcinta ir jau tikrai nukomercinta. Būtent sąmoningas šių priemonių panaudojimas tarsi ir apsprendžia naujos estetikos esmę. Atsiranda daugiasluoksnė erdvė, leidžianti skleistis skaidriai, tyrai estetikai, kurią ir matau kaip vieną iš svarbiausių siekių savo darbuose." Jo kolega Audrys Karalius pratęsia mintį teigdamas: „Saulius Slavinskas - architektas, kurio objektyvus ir neužterštas vienadienėmis emocijomis matymo laukas padeda prabilti architektūrai grynais, materialistinių gravitacijų neįelektrintais garsais. O pinhole technika architektūrinius tyrinėjimus pakylėja į filosofines abstrahuotas erdves."

 Paroda veiks iki 2014 m. liepos 19 d.

 Vilniaus fotografijos galerijos darbo laikas

II-V: 12-18 val., VI: 12-16 val.

 Parodų lankymas nemokamas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-02 08:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media