2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Martino Strankos (Martin Stranka) fotografijų paroda „MONO“

2014-05-17
 
 

2014 m. gegužės 20 d., antradienį, 17:00 val. maloniai Jus kviečiame į Martino Strankos (Martin Stranka) (Čekija) fotografijų parodos „MONO" atidarymą. Ji vyks „Vilniaus" fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 įėjimas iš Didžiosios g. 19).

 Čekijos Respublikos ambasada Vilniuje ir Lietuvos fotomenininkų sąjunga pristato čekų fotografo Martino Strankos fotografijos darbų parodą „MONO".

Martin Stranka gimė 1984 m. Čekijos mieste Most, baigęs gimnaziją, atvyko  į Prahą mokytis bankininkystės. Fotografuoja nuo 2007 m., tačiau fotografijos meno niekada nestudijavo, yra savamokslis. Jo savitas fotografijos matymas balansuoja tarp sapno ir prabudimo. Fotografija - erdvė, kurioje M. Stranka randa pusiausvyrą ir ramybę. Per pastaruosius dvejus metus gavo daugiau nei 30 tarptautinių apdovanojimų, svarbiausieji yra „Emerging Talent Award" konkurso apdovanojimas, „Nikon International Photo Contest", International Photo Awards, Sony World Photography Awards bei du kartus iš eilės laimėtas „Digital Photographer of the Year".

Jo parodos buvo eksponuojamos Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europoje ir Azijoje: Niujorke, Los Andžele, Londone, Milane, Tokijuje, Honkonge, Vienoje, Briuselyje. Fotografijos buvo pristatytos žinomose Londone galerijose - Getty Images Gallery bei Saatchi Gallery.

Vilniuje pristatomos parodos „MONO" tema yra vidinė žmogaus komunikacija su pačiu savimi, tai kasdienio proceso, kurio metu žmogus bendrauja su kitomis socialinėmis būtybėmis ir elgiasi kaip atitinkamas tam tikros grupės narys, refleksija. Tai pasakojimas apie žmogų kaip atskirą asmenybę - ne kaip visuomenės dalį, bet kaip jį supančios aplinkos dalį.

Jauno Čekijos fotografo parodą Vilniaus fotografijos galerijoje Stiklių g.4 / Didžioji g. 19, Vilnius) gegužės 20 d. 17.00 val. atidarys nepaprastasis ir įgaliotasis Čekijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Radek Pech ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis.

M.Strankos darbų paroda veiks iki birželio 7 d.

Darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val.

 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Gedimino pr. 43, Vilnius.

Tel./ fax (8 5) 2611665

lietuvos.fotografija@gmail.com

http://www.photography.lttuuv/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-17 08:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media