2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Violetos Harvey fotografijų parodos “Tolima Artima Portugalija” atidarymas

2014-07-03
 
 

Liepos  4 d. (penktadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks Violetos Harvey fotografijų parodos "Tolima Artima Portugalija" atidarymas.

Renginio metu fado dainas atliks portugalė  Monica Sofia Santos.

Violeta Harvey draugų apibūdinama, kaip keliautoja, tyrinėtoja ir gero vyno skanautoja. Užaugo Vainuto miestelyje (Šilutės raj.), studijavo anglų kalbą ir literatūrą Latvijos universitete, daug metų dirbo pedagoginį darbą Klaipėdoje. Prieš septynis metus Violeta išvyko gyventi į Atlanto bangų skalaujamą Portugaliją, kur pažintis su nauja šalimi, kultūra ir tradicijomis, keliavimas po miestelius ir atokius kaimus, bendravimas su šios šalies žmonėmis, paskatino ją į rankas paimti fotoaparatą ir jo pagalba sustabdyti bei išsaugoti prabėgančias gyvenimo akimirkas.

Pasak parodos autorės, Portugalija labai įvairi ir skirtinga: šiaurinėje dalyje vyrauja kalvotos vietovės, oras kvepia eukaliptais ir rododendrais, tuo tarpu pietinė šalies dalis džiugina akį smėlėtais paplūdimiais, nuostabaus grožio uolomis ir neužmatomomis apelsinmedžių bei cintrinmedžių laukais. Tai šalis turtinga savo istoriniu, architektūriniu ir kultūriniu palikimu. Portugalija - Fado šalis. Tai muzika, skambanti iš sielos  gelmių, suvirpinanti ir paliečianti kiekvieno žmogaus giliausius širdies kampelius.

Savo įspūdžiais apie Portugaliją Violeta Harvey dalinasi pirmojoje savo fotografijų parodoje "Tolima Artima Portugalija" ir kviečia visus liepos 4 d. apsilankyti, pabendrauti, dalintis įspūdžiais, paklausyti fado dainų.

Paroda bibliotekoje bus ekponuojama iki rugpjūčio 30 d.

Kontaktinis asmuo

Kornelija Jankauskienė

Kultūrinės veiklos vadybininkė

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

8 46 412529

kornelija@klavb.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-03 07:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media