2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Trijų Latvijos fotografų paroda

2014-06-13
 
 

2014 m. birželio 19 d., ketvirtadienį, 17.30 val. nuoširdžiai Jus kviečiame į Arnis Balčius, Alnis Stakle, Reinis Hofmanis (Latvija), žymiausių šiandienos latvių jaunosios fotografų kartos atstovų, fotografijų parodos atidarymą „Prospekto fotografijos galerijoje" (Gedimino pr. 43, Vilnius).

Atidaryme dalyvaus autoriai.

Įžanga į pažintį su nūdienos Latvijos fotografija taps Arni Balčiaus paskaita „Šiuolaikinė Latvijos fotografija" meno mugėje „ArtVilnius" birželio 18 d., trečiadienį, 15 val.

Vietos pojūtis. Latvijos šiuolaikinė fotografija.

 Trys šiuolaikinės Latvijos fotografijos atstovai Arnis Balčus, Reinis Hofmanis ir Alnis Stakle Latvijos peizaže ieško ženklų, charakterizuojančių jų namus. Peizažas susideda iš natūralių ir kultūrinių (dirbtinių) elementų sąveikaujančių vienas su kitu. Šioje sąveikoje atsiranda vietos pojūtis, kurį autoriai stengiasi atskleisti savo darbuose.

 Alnis Stakle serijoje „Not Even Something" (Net ne kažkas) fotografuoja naktinius nepažymėtus žemėlapyje Daugpilio, antro pagal dydį Latvijos miesto, takus ir kelius. Arnis Balčus savo „Latvian Notes" (Latviški užrašai) cikle tiria kolektyvinius ritualus ir bendro naudojimo (visuomenines) vietas provincijoje ir priemiesčiuose. Reinis Hofmanis savo serijoje „Sale and Private" (Privatu ir pardavimui) domisi ženklų sistema peizaže. Tuo pat metu fotografai reflektuoja sudėtingą ekonominę ir politinę situaciją šiandienos Latvijoje. Prieš keletą metų Latvija patyrė gilią ekonominę krizę, o dabar ji vėl pripažįstama sparčiausiai augančia Europos sąjungos valstybe. Peizažas yra kaip kalba pastoviai konfliktuojanti su oficilia reprezentacijos forma siūloma turistams ir kasdiene realybe, dažnai nepaveikta globalizacijos. Fotografai rodo mums peizažo komponentus, sudarančius visuomenės apgyvendintos erdvės naratyvą, vietovės istoriją, taip pat latvių požiūrį į pačius save globaliame kontekste.

 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Gedimino pr. 43, Vilnius.

Tel./ fax (8 5) 2611665

lietuvos.fotografija@gmail.com

www.photography.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-21 09:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media