2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Romualdo Kęstučio Augūno fotografijų paroda „Sapnuoju Lietuvą“

2013-10-07
 
Parodos Šiauliuose plakatas-kvietimas

Parodos Šiauliuose plakatas-kvietimas

 

Gabrielė Kuizinaitė,

Menotyrininkė

Spalio 09 d. (trečiadienį) 15 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje   atidaroma fotomenininko Romualdo Kęstučio Augūno fotografijų paroda „Sapnuoju Lietuvą".

Fotografas Romualdas Kęstutis Augūnas fotografijos mėgėjams ir profesionalams iki šiol buvo daugiau žinomas kaip kalnų fotografas, jo kaip alpinisto karjera prasidėjo dar 1958 metais. Į Pamyro bei Kaukazo viršukalnes R. K. Augūnas kopė su fotoaparatu. Taip pat fotografas yra išgarsėjęs savo kelionių fotografijų ciklais.

Nors R. K. Augūnas daugiausia fotografavo tolimose šalyse, tačiau per visą savo kūrybos laikotarpį jis neatitolo nuo lietuviškųjų realijų bei lietuviškosios fotografijos tradicijų bei konteksto. Parodoje „Sapnuoju Lietuvą" autorius eksponuoja ne kalnų ar egzotiškų kelionių ciklus, o archyvinius istorinius darbus, aprėpiančius 1960- 2010 metų laikotarpį. „R. K. Augūnas tarsi vėl atsigręžia į gimtąją šalį, grįžta namo, ir šis sugrįžimas nėra toks netikėtas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio" (T. Pabedinskas).

Fotografijose - lietuviškojo kaimo ir miesto kasdienybė, gamtos ciklo ir žmogaus gyvenimo nuolatinio rato įvairovė. Autoriui yra svarbu savo fotografijose atskleisti žmogiškosios prigimties esmę, išryškinant socialinius, kultūrinius kontekstus.

Žvelgiant iš perspektyvos R. K. Augūno portretai, peizažai atskleidžia pakankamai nuoseklią ir įtaigią pusės amžiaus lietuviškojo gyvenimo kaitą, tačiau autoriaus prioritetas yra ne dokumentuoti, o ryškinti emociją, nuotaiką, akimirkos būseną, žmonių bendravimo niuansus.

Visa tai atskleisti padeda ypatinga Romualdo Kęstučio Augūno estetinė pajauta ir nepriekaištinga techninė fotografijos kokybė.

Paroda veiks iki lapkričio 11 d.

 

Daugiau informacijos apie parodą: tel. + 370 612 47921,

el. paštas: gabriele.kuizinaite@gmail.c

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-07 09:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media