2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Ričardo Anusausko fotografijų albumų „Gražuolė Lietuva“ ir „Azijos dvasia“ pristatymas

2015-03-16
 
 

Kovo 17 d., antradienį, 16 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Bendrojoje skaitykloje (6 a.) gamtos fotografas Ričardas Anusauskas pristatys savo albumus „Gražuolė Lietuva" ir „Azijos dvasia".

„Gražuolė Lietuva" - fotografijų albumas, kuriame sudėtas Lietuvos gamtos pasaulis, kuriame gėlių, žvėrių ir paukščių diena tampa paveikslu, pilnu gyvenimo garsų, kuriame žydintys rugiai lyg audeklu sušildo žmogaus lemtį ir tarsi kreipiasi į kiekvieną asmeniškai: skubantis žmogau, iš visur ir į visur einantis, - sustok ir prisiglausk prie gamtos. „Mano noras - pažadinti gyvąjį vaizdų pasaulį, todėl nuotraukose dominuoja paukščiai ir žvėrys. Sukaupiau didžiulį nuotraukų archyvą. Man gražiausia šalis - Lietuva, jos niekada, jokiomis aplinkybėmis nekeisčiau į kitą", - albumo įžangoje rašo R. Anusauskas.

„Azijos dvasia" - fotoalbumas, kurio kiekviena nuotrauka tarsi trumpa istorija. Daugybę Azijos šalių aplankę šios knygos autoriai, fotomenininkai Ričardas ir Jurga Anusauskai, Giedrius Dagys, nuotraukomis atskleidžia vietos žmonių gyvenimą, kultūrą, tradicijas, jų aplinką ir kasdienybę. Albume pristatoma 10 Azijos šalių.

Kontaktinis asmuo

Sevilė Charsika

redaktorė-skyriaus vedėjo pavaduotoja

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

2398526

s.charsika@lnb.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-03-16 14:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media