2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Narcizo Freimano fotoalbumo "Einu per Lietuvą" sutiktuvės

2013-10-21
 
Narcizas Freimantas

Narcizas Freimantas

 

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) spalio 29 d., antradienį, 18:30 val. fotografo Narcizo Freimano pomirtinio fotoalbumo "Einu per Lietuvą" sutiktuvės. Didžiąją savo gyvenimo dalį kolega Narcizas Freimantas skyrė kinui ir fotografijai. Dar 6-9 dešimtmetyje dirbdamas Lietuvos žemės ūkio inžinerijos institute, Raudondvaryje, jis nuoširdžiai įsitraukė į lietuviškojo mėgėjiško kino meno kūrėjų gretas, vėliau atsidėjo žurnalistinei fotografijai, dirbo ir bendradarbiavo žemės ūkio leidiniuose, kultūrinėje spaudoje. „Mano ūkis" redakcijoje Narcizas Freimanas dirbo nuo žurnalo leidybos pradžios.

Nuolat siekdamas aukšto savo darbo profesionalumo ir kūrybinių inovacijų, kolega Narcizas Freimantas visada gebėjo parodyti retą pagarbą Žmogui, skirdamas jam didžiausią dėmesį, o pats, kaip Meistras, išlikdavo nepastebimas. Jo profesionaliu žvilgsniu užfiksuoti vaizdai leido išvysti mus supančio gyvenimo autentiką, o tūkstančiai Narcizo Freimano nuotraukų gula į unikalų Lietuvos kaimo metraštį.

Spinduliuojanti Narcizo inteligencija ir erudicija, paprastas nuoširdumas, kolegiškumas, mokėjimas išklausyti, pradžiuginti, pralinksminti visada traukė kolegas ir bičiulius įdomioms diskusijoms ir bendrystei.

Narcizas Freimanas išėjo Anapilyn 2011 m. balandžio 29 d.

Dabar jo knygos sutiktuvėse dalyvaus knygos sudarytojai, fotomenininkai - R.Rakauskas, R.Požerskis, rašytojai - V.Šoblinskaitė, V.Rudžianskas, aktorė O.Dautartaitė, pianistas J.Valiukevičius.

Įėjimas nemokamas.  

 Kviečiame.  

Papildoma informacija: tel. (8-37) 22 31 44, www.kmn.lt  

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-21 13:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media