2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Tarptautinis Vilniaus spaudos fotografijos festivalis persikels į miesto gatves

2013-11-14
 
Fausto Podavani nuotrauka

Fausto Podavani nuotrauka

 

Septintasis tarptautinis spaudos fotografijos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas" šiemet persikels į Vilniaus gatves, kur miesto gyventojai bei svečiai galės pamatyti visame pasaulyje gerai žinomų spaudos fotografų darbus.

Festivalyje dalyvaujančių fotografų darbai bus eksponuojami Gedimino pr., Barboros Radvilaitės, Pilies, Vokiečių, ir Vilniaus gatvėse. Vilniečiai fotografijomis galės džiaugtis tris savaites - iki gruodžio pradžios.

„Šiuo metu mieste turime erdvės trylikai iš aštuoniolikos festivalio parodų. Kadangi norime, jog visi darbai būtų pamatyti, kviečiame verslo atstovus ir organizacijas, kurios norėtų papuošti savo vitrinas fotografų darbais, prisijungti prie šios iniciatyvos. Visi kartu miestą galime padaryti dar gražesnį ir meniškesnį", - sakė festivalio organizatorius Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

Šiemet į festivalio apdovanojimus atvyksta vienuolika iš septyniolikos festivalio autorių iš įvairių šalių. Lapkričio 15-16 d. vyks jų darbų pristatymai bei paskaitos su dviem pasaulyje garsiais fotografais.

Paskaitas Vilniuje skaitys Paulas Hansenas - fotografas iš Švedijos, dirbantis etatiniu dienraščio Dagens Nyheter fotografu, šių metų World Press Photo nugalėtojas, 7 kartus geriausias Švedijos metų fotografas. Antrasis pranešėjas - Aleksandras Zemlianičenka, žymus Rusijos fotožurnalistas, nuo 1990 m. dirbantis Associated Press agentūroje Maskvoje, du kart apdovanotas Pulitzerio premija.

Penktadienį bei šeštadienį numatytas nugalėtojų darbų pristatymas viešbutyje „Best Western Vilnius", o šeštadienio vakarą - pasaulinių fotografijos agentūrų fotografijų filmų pristatymas ir festivalio konkursų apdovanojimai.

 

Apie „Vilniaus fotografijos ratą"

 

Tarptautiniu festivaliu „Vilniaus fotografijos ratas" norime atskleisti, jog fotografijos pasakojimai gali gyventi ir vieni, be juos palydinčių komentarų ar tekstų, bei būti daug svaresni, jausmingesni ir tikrąjį gyvenimą perteikiantys geriau nei išsakytas žodis. Spaudos fotografija - tai vaizdu perteiktas pasaulis ir išskirtinė galimybė atsidurti bet kuriame krašte bei pajausti ten esantį gyvenimą tikromis, neperrašytomis emocijomis.

Fotografijų eksponavimas netikėtose erdvėse pasirinktas neatsitiktinai. Siūlome stabtelti ir iš naujo pažvelgti į kasdienį gyvenimą bei mus supančios aplinkos pasikeitimus.

 

Daugiau informacijos:

Jonas Staselis

Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas

+370 699 21 807

jonas.staselis@gmail.com

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-14 11:32
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Mieganti muse

2013-11-14 13:47

Kodel tylu aplink ir , Sast, fokus pokus, nuotraukos po miesta ismetytos. Ar kas pries pranese apie si uzmanyma? nuotraukomis apkabineti miesta?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Pirmyn, atsiliekam

2013-11-14 13:44

Visada suzinau apie kazkokius projektelius paskutine diena-kai jau juos kabina. O pranesti apie dalyvavima pranesa ar tik tarp savu susitaria ir poto kabina?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media