2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Nuotraukų parodos „Įtampa“ atidarymas

2014-01-24
 
Buvusi plaukimo čempionė Vasiliki Garopoulou

Buvusi plaukimo čempionė Vasiliki Garopoulou

 

Gintarė Žalytė-Štarienė,

UAB "Publicum"

Sausio 28, antradienį 11 val. Vilniaus miesto savivaldybėje, II aukšte įvyks parodos „Įtampa" atidarymas.

Prie šio kvietimo prisegta nuotrauka - tai tik viena iš projekto „Įtampa" fotografijų. Joje pavaizduota buvusi plaukimo čempionė Vasiliki Garopoulou. Išsėtinė sklerozė negailestingai paveikė jos sveikatą. Vos per 3 pirmuosius ligos mėnesius jos gyvenimas pasikeitė: nuo dalyvavimo tarptautinėse sinchroninio plaukimo varžybose iki vaikščiojimo pasiremiant lazdele. Po dešimties metų ji nebegalės vaikščioti iš viso. Tačiau IS nepaveikė merginos proto ir šviesios dvasios. Čempionės požiūris į gyvenimą jai suteikia stiprybės padėti kitiems, kuriems likimas taip pat pašykštėjo sveikatos.

Tarptautinė nuotraukų paroda, atskleidžianti išsėtine skleroze sergančių žmonių gyvenimo kasdienybę, yra svarbiausia projekto „Įtampa" dalis. Projekto autorė - Europos išsėtinės sklerozės platforma.

Kviečiame jus į šios nuotraukų parodos atidarymą. Tai bus pirmasis kartas, kuomet apie ligą, kuri dažniausiai užklumpa jaunus, darbingo amžiaus žmones kalbėsime pasitelkę fotografijas. Kadangi Lietuva šiame projekte nedalyvavo, mūsų šalies situaciją savo pasakojimais „iliustruos" su liga susidūrusių, bet išlaikiusių pozityvų požiūrį į gyvenimą, žmonių pasakojimai, iniciatyvų, padedančių sergantiems, pristatymai.

Būtume dėkingi, jei iki sausio 27 d. apie savo dalyvavimą informuotumėte el.paštu g.stariene@publicum.lt arba telefonu 8 613 98 447.

 

Kontaktinis asmuo

Gintarė Žalytė-Štarienė

Vyr. projektų vadovė

Publicum

8 613 98 447

g.stariene@publicum.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-24 18:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media