2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografijų paroda „Jie gina mūsų laisves“

2018-09-28
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia lankytojus susipažinti su fotografijų paroda „Jie gina mūsų laisves". Parodą pristato Europos Parlamento biuras Lietuvoje. Parodos atidarymas atrijuje (V aukštas) įvyks spalio 4 d. 18 val. Ji veiks iki spalio 30 dienos. 
Šis fotoprojektas - tai kelionė, atskleidžianti kasdienį dviejų moterų ir dviejų vyrų, kovojančių už žmogaus laisves Kambodžoje, Tunise, Etiopijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje, gyvenimą.
Jaunųjų tunisiečių kova ir viltis praūžus 2011-ųjų revoliucijai ir kova su jaunimo radikalizacija. Etiopijos teisininko darbas ginant žurnalistų ir tinklaraštininkų teisę nevaržomai reikšti nuomonę. Sarajevo pabėgėlės įkurtų nevyriausybinių organizacijų parama nuo smurto ir diskriminacijos nukentėjusioms moterims Serbijoje. Kambodžos mnongų etninės mažumos kova su tarptautinių bendrovių atliekamu žemės grobimu. Apie visa tai pasakoja keturi agentūros „Magnum" fotografai: Newsha Tavakolian, Enri Canajus, Bieke Deeporter ir Jérôme'as Sessini.
Paroda skirta Sacharovo premijos už minties laisvę 30-mečiui. Nuo 1988 m. Europos Parlamentas teikia šią premiją asmenims ir organizacijoms, kurių indėlis į kovą už žmogaus teises yra išskirtinis. Tarp laureatų tokie žmonės ir organizacijos kaip Malala Yousafzai, organizacija „Žurnalistai be sienų", Nelsonas Mandela, Giljermas Farinjasas, Baltarusijos žurnalistų sąjunga, Rusijos organizacija „Memorial", Kofis Annanas ir visi Jungtinių Tautų darbuotojai.
Fotografijų parodą papildys žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas" specialioji programa „Aktyvizmas". Penkiuose dokumentiniuose filmuose užfiksuotos išskirtinės asmenybės, kurių veikla, mintys ir gyvenimo būdas savitai byloja apie žmogaus teisių reikšmę šiomis dienomis. Sacharovo premija 2016 m. buvo apdovanota ir viena iš programos filmo „Ant jos pečių" herojų jazidė Nadia Murad. O 2017 m. premija įteikta Venesuelos demokratinei opozicijai - filmas „Moterys Venesuelos chaose" pasakoja apie šiandienos Venesuelą ir jos gyventojus.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-28 08:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media