2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Dovilės Dagienės fotografijų paroda Vilniaus fotografijos galerijoje

2018-10-19
 
2018 m. spalio 23 d. 18.00 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 20) atidaroma Vilniaus dailės akademijos doktorantės Dovilės Dagienės fotografijų paroda „Čia tada, ten dabar. Laikas".
Spalio 26 d., 12 val. galerijoje vyks ekskursija, kartu su parodos autore.
Paroda veiks iki lapkričio 10 d. Galerijos darbo laikas: II-V 12.00 - 18.00, VI 12.00 - 18.00.
Parodoje pristatoma meninio tyrimo „Čia tada, ten dabar" dalis skirta laiko temai. Tai fotografijų serijos, kuriose tyrinėjamos atminties, vaizduotės, laiko ir vietos sąsajos bendresne fotografinio vaizdo samprata, kuri susiliečia su šiuolaikinės visuomenės problemomis. Darbai grįsti keliamais klausimais: ar ir kaip egzistuoja laikas? Kiek laiko trunka momentas? Kaip fotografijos išreiškia laiko trukmė ar tam tikrą laiko atkarpą. Pristatomi astrofotografiniai tyrinėjimai - nakties dangaus ir kosminių kūnų judėjimo atspaudai. Šį darbą galima vertinti kaip kūrybinį eksperimentą bandant perteikti temporalumą ir neapgręžiamą fizinio laiko tėkmę ribotomis statiškos plokštumos priemonėmis.
Dovilė Dagienė (g. 1981) yra fotografė ir lektorė gyvenanti Vilniuje. 2007 m. baigė Vilniaus dailės akademiją, Fotografijos ir medijų katedrą. Dabar ten studijuoja meno doktorantūrą. Jos tyrimų sritis jungia atmintį, vaizduotę, laiką ir vietą fotografijoje. Paskutiniu metu ji dirba astrofotografijos srityje analoginės fotografijos priemonėmis. Aktyviai dalyvauja rezidencijose ir parodose.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-19 11:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media