2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Virgilijaus Usinavičiaus fotografijų paroda „Mano Vilnius“

2020-06-11
 
Virgilijaus Usinavičiaus nuotrauka

Virgilijaus Usinavičiaus nuotrauka

Birželio 17 d. 17.30 val. „Vilniaus fotografijos galerijoje" (Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19), Vilnius) atidaroma Virgilijaus Usinavičiaus fotografijų paroda „Mano Vilnius".
Žinomas dokumentinės ir taikomosios fotografijos meistras kartu su kolegomis yra surengęs ne vieną parodą, skirtą Lietuvos nepriklausomybės kovoms. V. Usinavičiui priklauso ir legendinio kadro autorystė - jame įamžinta, kaip kruviną 1991 m. sausio 13-osios naktį sovietų tankas skinasi kelią per Laisvės gynėjus. Tačiau parodoje „Mano Vilnius" Virgilijus visiškai kitoks, naujausiuose fotografo atspauduose nerasime tos dramos, įtampos, lemiamo, istoriją perrašančio momento. Šįkart autorius su žiūrovais dalijasi savo meditatyviomis, neskubiomis miesto panoramomis. Melancholiškus miestovaizdžius keičia grupiniai žmonių portretai, bet ir jie atlikti su derama pagarba ir atstumu.
Pats autorius apie parodą sako: „Prieš penkerius metus grįžau prie nespalvotos fotojuostos - sužavėjo senos panoraminės kameros. Iš pradžių labiau traukė gatvės fotografija, žmonės. Dabar kiek nutolau. Mėgstu šviesą, rūką, snygį. Su panoraminėmis kameromis architektūros fotografavimas gana ribotas techniškai - tai ji ir atlieka daugiau statisto vaidmenį. Senamiesčio aikštės, Bernardinų sodas, Kūdrų parkas - mėgstamos pasivaikščiojimo su kamera vietos, atvirose erdvėse ir saulė gražiau įkrenta, ir su panoramine kamera lengviau komponuoti." O pavadinimas „Mano Vilnius" neturėtu būti suprastas kaip siekis sukurti objektyvų miesto paveikslą, greičiau tai nuoroda, jog kiekvienas tame pačiame mieste dar gali rasti ir savo alternatyvų miesto patyrimo ir įsisavinimo žemėlapį.
Parodoje eksponuojami darbai atspausdinti tradiciniu būdu, nenaudojant kompiuterio. Dalis nuotraukų, kurių kraštinė beveik metro ilgio, buvo spausdinta karantino metu nedidelėje virtuvėlėje.
Virgilijaus Usinavičiaus paroda „Mano Vilnius" Vilniaus fotografijos galerijoje veiks iki liepos 11 d., parodos lankymas nemokamas.
Parodą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

--
Fotografijos galerija Prospektas
Gedimino pr. 43, Vilnius
8 616 57787

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-11 09:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media