2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Claudios Corrent fotografijų paroda „Kad dažnai ją atsimintum“

2019-08-30
 
Rugsėjo 5 d. 18 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19)atidaroma italų fotografės Claudios Corrent paroda „Kad dažnai ją atsimintum". Parodos atidarymas yra Vilniaus galerijų savaitgalio programos dalis. Paroda veiks iki spalio 12 d.
„Kad dažnai ją atsimintum" - sakinys, kurį ant kitos nuotraukos pusės parašė draugė Mirta, viena iš fotografijoje vaizduojamų moterų. Mes fiksuojame vaizdą, kad atmintume, kad paliktume savo dabarties ir praeities pėdsaką. Pasak Roland'oBarthes'o, šiomis nuotraukomis liudijame savo egzistenciją. Ką matome nuotraukoje, tam tikra forma egzistavo prieš mus. O jeigu ne? Jei naudotume jas kaip simbolius naujoms prasmėms įsivaizduoti ir sukurti? Pristatoma darbų serija yra tokių paieškų rezultatas. Dirbau prie archyvinių vaizdų, nagrinėdama individualų ir kolektyvinį identitetą. Taip dekonstravau praeityje sukurtas nuotraukas ir jas integravau į naują modernų peizažą, žaisdama su atminties prasmėmis.
Hebrajų kalboje yra žodis „tikkun", kuris reiškia „pataisyti", grįžti atgal laiku ir ištaisyti praeities įvykius, siekiant išvaduoti pasaulį nuo klaidų, kurios buvo padarytos. Projektas siekia neįmanomo: bandoma ieškoti teisybės, suvienyti skirtingus naratyvus, pakeisti galutinį rezultatą.
Claudia Corrent šiuo metu dirba kaip nepriklausoma fotografė Bolcane, Italijoje. Menininkė baigė filosofijos studijas Trento universitete, vėliau pasuko į fotografijos sritį. 2015 m. menininkė laimėjo „1000 Venecijos talentų" apdovanojimą, jos darbai eksponuoti didžiausiuose Italijos miestuose.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos fotomenininkų sąjunga
+370 5 2611665
www.photography.lt
FB @lithuanianphotography
IG @lithuanian.photography

NIDA
FB @NIDAmeetingphotography

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-30 11:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media