2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Gintauto Trimako personalinė paroda Vilniaus fotografijos galerijoje

2021-03-24
 
Gintautas Trimakas_19-spalis

Gintautas Trimakas_19-spalis

Iki š. m. balandžio 10 d. Vilniaus fotografijos galerijoje (Didžioji g. 19 (Stiklių g. 4)) veiks menininko Gintauto Trimako personalinė paroda „#Slinktys #Dariniai #Spalva".
Parodoje pristatomi pastaruoju metu G. Trimako plėtojami projektai, kurie tęsia menininko vystomas fotografinės raiškos reprezentavimo ir pristatymo galimybių paieškas. Žinomas kaip abstrakčiosios fotografijos šalininkas ir pradininkas G. Trimakas savo kūrybinei praktikai pasitelkia esminius fotografijos meno sandus - šviesą, laiką ir medžiagą. Remdamasis klasikinėmis ir senosiomis fotografinėmis technologijomis autorius sukuria metaforiškus, parodinėje erdvėje įprasmintus, scenovaizdžius pasakojančius apie fotografijos praeitį, dabartį ir prognozuojančius ateitį.
Gintautas Trimakas (g. 1958 m.) gyvena ir kuria Vilniuje, Lietuvoje. Fotomenininkas nuo 1986 m. aktyviai dalyvauja grupinėse ir rengia personalines parodas Lietuvoje bei užsienyje. Nuo 1989 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. G. Trimako kūriniai yra įtraukti į Lietuvos dailės muziejaus, Šiaulių fotografijos muziejaus, MO muziejaus, Suomijos fotografijos muziejaus, Lodzės fotografijos muziejaus ir kitų institucijų bei privačių asmenų kolekcijas Lietuvoje ir užsienyje. 2017 m. menininkas buvo apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.
Vilniaus fotografijos galerijos darbo laikas:
II-V 12.00-18.00, VI 12.00-16.00
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-24 14:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media