2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: Žurnalistas Ignas Krupavičius susirengė į kelionę po Lietuvą su 50 metų senumo automobiliuku

2020-08-27
 
Ignas Krupavičius ir Rokas Makarevičius. E. Blaževič/LRT nuotr.

Ignas Krupavičius ir Rokas Makarevičius. E. Blaževič/LRT nuotr.

LRT laidų vedėjas, žurnalistas Ignas Krupavičius iš Katedros aikštės Vilniuje buvo išlydėtas į kelionę po Lietuvą. Tai - LRT.lt portalo specialaus projekto „Apkabink Lietuvą" pradžia. Lankydamas pasienyje esančius Lietuvos regionus Ignas kartu su kolega, LRT režisieriumi Roku Makarevičiumi rengs specialiąsias laidas, kurios LRT.lt portale bus pradėtos transliuoti rugsėjo mėnesį.
„Iš tiesų aplink Lietuvą keliausime trise. Mūsų transporto priemonė - mažas automobiliukas, tikra gyva istorija. Jam jau 50 metų. Su juo reikia bendrauti, kalbėtis, nes, gavęs per mažai dėmesio, jis gali užsispirti ir iš pirmo karto neužsivesti, kaip kad ir matėme Katedros aikštėje. Kaip tikras komandos narys, jis turi ir vardą - kartu su LRT gerbėjais išrinkome jam Juzės vardą. Tokiomis raidėmis prasideda jo valstybiniai numeriai, be to, graži sąsaja su Motiejaus Valančiaus Palangos Juze, keliavusiu po Lietuvos kaimus", - pasakoja I. Krupavičius ir priduria, kad kai keliauji lėčiau, pamatai, kad supantis pasaulis yra gražesnis.
Komanda planuoja keliauti dvi savaites ir nuvažiuoti apie 1,5 tūkst. kilometrų - tiek, kiek reikės apkeliauti Lietuvą palei valstybės sieną. Tačiau, kaip pabrėžia projekto autoriai, „Apkabink Lietuvą" - tai ne tik kelionė per toliausiai nuo šalies centro nutolusius rajonus. „Apkabink Lietuvą" komanda sieks atrasti ir pakalbinti čia gyvenančius žmones, kurie savo darbais ir iniciatyvomis stengiasi, kad aplinkiniams, vietos bendruomenei, būtų lengviau ir įdomiau gyventi.
„Apvažiuosime Lietuvą jos perimetru, apjuosiant ją, važiuojant pasieniu. Norime tuo pačiu parodyti, kad kartais apsistatome sienomis savo mintyse ir taip trukdome plačiau mąstyti. Mums reikia daugiau erdvės, kad matytume, kas dedasi ne tik mūsų kieme, kad žinotume, kuo gyvena kaimynas, bendruomenė, šalies piliečiai. Keliaudami ieškosime įdomių istorijų ir su laidos herojais lankysime vietas, kuriose jiems gimsta pačios geriausios idėjos, vietos, kuriose jie gali atsipalaiduoti ir pailsėti nuo darbų. Šiomis vietomis dalinsimės su laidų žiūrovais ir lapkričio mėnesį pakviesime išrinkti pačią įdomiausią", - sako I. Krupavičius.
Pirma „Apkabink Lietuvą" stotelė - „apendiksas" Lietuvos pietryčiuose, Dieveniškių kaimas, beveik iš visų pusių apsuptas Baltarusijos teritorija.
Planuojama parengti ir LRT.lt portale parodyti 15 „Apkabink Lietuvą" laidų.

 

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-27 10:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media