2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: Naujas Airijos lietuviams skirtas portalas

2016-12-01
 
 

Neseniai pradėjo veiklą Airijos lietuviams skirta internetinė naujienų svetainė „Airijos Diena" - www.adiena.lt

Šis portalas skirtas tautiečiams, ilgėliau „įstrigusiems" šioje saloje ar ketinantiems artimiausiu laiku joje apsilankyti, galbūt ir padirbėti. Jis turėtų būti įdomus ir tiems, kurie neseniai grįžo iš šios svetingos šalies į protėvių žemę ir, be jokios abejonės, visiems tiems, kurie čia, Lietuvoje, turi savo giminių, pažįstamų  ar artimųjų, gyvenančių trilapio dobilo šalyje.

„Airijos Diena" ketina neapsiriboti tik vietinėmis, airiškomis naujienomis, o sieks atspindėti ir svarbiausias Lietuvos bei kitų šalių aktualijas", - sako vienas iš portalo įkūrėjų, V. Kudirkos premijos laureatas, šiaulietis žurnalistas ir kultūrininkas, svetainės redaktorius Svajūnas Sabaliauskas.

Kartu su juo naujienas portalui rengia jau daugiau kaip 10 metų Airijoje gyvenantis ir puikiai šią šalį pažįstantis Darius Kuodys, jiems talkina kelios žurnalistės iš Airijos ir Lietuvos.

„Airijos Dienos"  kolektyvas patikino neketinantis konkuruoti su populiariais lietuviškaisiais internetiniais portalais.

„Mūsų ir paskirtis, ir galimybės yra visai kitos, - sako S. Sabaliauskas. Pasak jo, ateityje ir naujienų parinkimas, ir jų turinys gali kiek keistis, tai priklausys nuo lankytojų lūkesčių bei poreikių,  pačios svetainės galimybių.

„Kviečiame tautiečius apsilankyti naujojoje svetainėje, siūlyti temas, skelbti naujienas, išsakyti kritines pastabas, dalintis portalo naujienomis su draugais, pažįstamais bei artimaisiais tiek per savo kiemo tvorą, tiek ir per socialinius tinklus", - ragino svetainės redaktorius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-12-01 12:24
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Palmira

2016-12-01 12:50

Šaunuoliai! Sveikinimai!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media