2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistė Julijana Sejavičienė – Akmenės rajono Garbės pilietė. Sveikiname!

2019-02-20
 
Žurnalistė Julijana Sejavičienė

Žurnalistė Julijana Sejavičienė

Rajono savivaldybės taryba už reikšmingą indėlį Akmenės rajonui, už Akmenės krašto žmonių telkimą įtaigiu ir menišku žodžiu Garbės pilietės vardą suteikė aktyviai visuomenės veikėjai, ilgametei „Vienybės" laikraščio redaktoriaus pavaduotojai ir redaktorei Julijanai Sejavičienei.
Žurnalistė pagerbta Vasario 16-osios iškilmingame minėjime, įvykusiame Naujosios Akmenės kultūros rūmuose. Garbės pilietės regalijas jai įteikė Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas. Naująją Garbės pilietę, papildžiusią Akmenės kraštui ypatingai nusipelniusių žmonių plejadą, pasveikino didžiulis būrys įstaigų, nevyriausybinių organizacijų vadovų ir atstovų, draugai, pažįstami, buvę bendradarbiai, artimieji. 
J. Sejavičienė 51-erius metus paskyrė žurnalistikai - 48-eri iš jų prabėgo Akmenės krašte. Dirbo „Vienybės" laikraščio atsakingąja sekretore, keturis dešimtmečius redaktoriaus pavaduotoja. Darbo karjerą baigė būdama laikraščio redaktore, gražiai atsisveikino su krašto šviesuomene ir skaitytojais. 
Akmenės rajono bendruomenė vertina jos raiškų ir pozityvų publicistikos žodį, žurnalistė neretai vadinama Akmenės krašto metraštininke. J. Sejavičienės rašiniai apie atgimusios Lietuvos ūkininkus, spausdinti „Vienybėje" ir kituose laikraščiuose, leidiniuose, knygose, išaukština žmogaus darbą, meilę žemei. 
Už rašinius apie kaimo žmones žurnalistė pripažinta konkurso „Lietuvos kaimo spindulys" laureate ir apdovanota Angelo skulptūra, jos rašiniai daug kartų buvo įvertinti ministerijų, Lietuvos žurnalistų sąjungos kūrybiniuose konkursuose. 
Už „Vienybės" puslapiuose įgyvendintą projektą „Kaimo bendruomenių aidas" J. Sejavičienė apdovanota Lietuvos ir JAV iniciatyvų fondo premija, didelio atgarsio sulaukė publikacijos įgyvendinant tarptautinį projektą „Dvi valstybės viena bendruomenė", rašinių ciklai apie krašto iškilius žmones „Diena ir visas gyvenimas", „Valstybės istorija ir žmogaus gyvenimas". J. Sejavičienė rajono bendruomenėje turi autoritetą, akmeniškiai žino ją kaip atsakingą ir pilietišką žurnalistę, nuoširdų žmogų.
Net 20 metų J. Sejavičienės iniciatyva „Vienybės" laikraščio redakcija ir skaitytojai rinko svarbiausius metų darbus ir jų autorius. Šiame konkurse rajono bendruomenei gražiai pristatyta daugiau kaip 100 krašto lyderių, Julija mokėjo renginius paversti šviesiais išgyvenimais.
J.Sejavičienė aktyviai dalyvavo rajono bendruomenės gyvenime. Daugiau kaip 10 metų ji vadovavo rajono moterims ir daug nuveikė plėsdama jų akiratį - rengė turistines išvykas, pagerbdavo daugiavaikes motinas. Atgimimo laikotarpiu ji subūrė Žurnalistų klubą ir rengdavo rajono bendruomenės narių susitikimus su iškiliais šalies žmonėmis. Žurnalistė daugelį metų dirbo įvairių konkursų komisijose, keletą kadencijų yra Savivaldybės apdovanojimų „Už nuopelnus Akmenės rajonui" komisijos narė. J. Sejavičienė yra Nepriklausomųjų rašytojų ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, išleido publicistikos knygas „Tarp laiko krantų", „Įrašai medžio žievėje", „Vitražas metų lange'', dokumentinių apybraižų knygas ''Ventos krašto knyga dabarties ir ateities kartoms'', ''Javo žydėjimas", „Kruopiai'", „Po amžinosios kaimynystės kupolu", yra redagavusi Akmenės krašto literatų knygų. Jos tekstų ir iliustracijų rasime daugelyje knygų ir leidinių apie Akmenės kraštą.
J. Sejavičienė už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai", 2011 m. ji apdovanota Savivaldybės ženklu „Už nuopelnus Akmenės rajonui".
J. Sejavičienė išaugino dukrą ir du sūnus, įskiepijo jiems patriotiškumą ir teisingas gyvenimo vertybes.

Jolanta Šiurkuvienė
Savivaldybės administracijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistė
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-20 08:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media