2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami dalyvauti projekto „Žodžiai kaip akmenys“ pristatyme ir diskusijoje

2018-02-25
 
ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija informuoja, kad vykdo EK finansuojamą projektą „Žodžiai kaip akmenys", skirtą neapykantos kalbos internete prevencijai. Neapykantos kalba vartojama siekiant pažeminti, įžeisti ar įbauginti asmenį ar asmenų grupę dėl tautybės, odos spalvos, religijos, lyties, lytinės tapatybės, seksualinės orientacijos ar negalios. Tai vis labiau plintantis reiškinys, kuris labai skaudžiai gali paliesti kiekvieną, ypač jauną žmogų, kuris nėra „toks kaip kiti".
Projektas „Žodžiai kaip akmenys" yra skirtas jauniems socialinės žiniasklaidos vadovams, interneto dienoraščių kūrėjams, tinklaraštininkams bei interneto vartotojams, siekiant informuoti apie neapykantos kalbą internete bei suteikti kompetencijų, reikalingų atpažinti ir imtis veiksmų pries žmogaus teisių pažeidimus.
Projektas „Žodžiai kaip akmenys" bus vykdomas 24 mėnesius iki 2019 m. spalio mėnesio. Jame dalyvauja Lietuva, Bulgarija, Čekija, Italija, Ispanija Graikija, Rumunija ir Vengrija. Pagrindinis rezultatas - jaunimo žiniasklaidos kampanija, naudojant internetines ir ne-internetines veiklas visose projekte dalyvaujančiose šalyse.
Informacinės kampanijos koncepcija bus parengta, remiantis sutelktos grupės diskusijomis, kurios organizuojamos š. m. kovo mėnesio 1-ą, 6-ą ir 7-ą dienomis. Renginiuose, kuriuose dalyvaus po 9 asmenis, bus diskutuojama apie efektyviausias ir priimtiniausias kampanijos formas ir turinį, analizuojant visiems projekte dalyvaujančių šalių jaunimui (iki 30m.) parengtas jautrias kasdienio gyvenimo situacijas.
Maloniai kviečiame pasidalinti šia informacija su Jūsų organizacijos nariais ir paskatinti juos dalyvauti vienoje šių sutelktos grupės diskusijų, kurios vyks viešbutyje Conti (Raugyklos g. 7/2, Vilnius) nuo 15 iki 18 val. Diskusijos dalyviai bus pavaišinti vėlyvais pietumis. Jūsų organizacijos narių dalyvavimas labai svarbus, kad kompanijos turinys atitiktų Lietuvos žiniasklaidos aktualijas, susijusias su neapykantos kalba. Iš išvardintų organizacijų tikimės iš viso 9 dalyvių iki 30-35 metų.
Registracija būtina, užsiregistruoti galite paspaudę šią nuorodą https://goo.gl/forms/wakQ9dd7PDUfg1gm1.
Dėkojame už bendradarbiavimą.
 
Pagarbiai
Svetlana Kulšis

Asociacijos pirmininkė

 


Daugiau informacijos:
Dr. Loreta Stonienė
ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija „Demetra"
Advokacijos vadovė
Kauno g. 6 - 1, Vilnius, Lietuva
el. paštas: loretastoniene@gmail.com
mob.: +370 687 29942 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-02-25 09:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media