2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Prezidentas Gitanas Nausėda į LRT tarybą paskyrė Renatą Šerelytę-Mendeikienę

2021-09-29
 
Renata Šerelytė-Mendeikienė

Renata Šerelytė-Mendeikienė

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu, antradienį pasirašė dekretą, kuriuo skiria Renatą Šerelytę-Mendeikienę LRT tarybos nare.
Rašytoja, Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos narė R. Šerelytė-Mendeikienė yra 8 romanų, 5 novelių rinkinių, eseistikos knygos, 14 knygų vaikams autorė. Jos romanai išversti į vokiečių, lenkų ir anglų kalbas. Novelių ir eseistikos išversta į anglų, prancūzų, vokiečių, lenkų, italų, ispanų, kroatų, gruzinų, rusų, švedų kalbas.
2009 - 2013 m. R. Šerelytė-Mendeikienė dirbo Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės Spaudos tarnyboje.
„Renata Šerelytė-Mendeikienė yra ne tik viena žymiausių šiuolaikinių Lietuvos rašytojų, bet ir įžvalgi publicistė, aktyvi visuomeninio bei kultūrinio Lietuvos gyvenimo dalyvė. Esu tikras, kad jos įžvalgos ir vertybės pasitarnaus atstovaujant visuomenės interesams LRT taryboje", - sakė Prezidentas.
LRT taryba sudaroma iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų, skiriamų 6 metų kadencijai. Keturis LRT tarybos narius skiria Respublikos Prezidentas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-10-28 13:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media