2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Paskelbti metų Lietuvos keliautojai – konkurso „Kolumbas LT 2018“ nugalėtojai

2018-06-03
 
Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo paskelbti ir apdovanoti aktyviausi metų keliautojai, penktojo konkurso „Kolumbas LT‘ 2018" nugalėtojai. 
Metų keliautojus iš konkurso dalyvių išrinko kompetentinga komisija, vadovaujama žinomo žurnalisto ir keliautojo Algimanto Čekuolio. Komisijoje taip pat buvo Lietuvos geografų draugijos narė prof. dr. Dovilė Krupickaitė, LRT režisierė Miglė Greičiuvienė, „National Geographic Lietuva" vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas, rinkos tyrimų bendrovės „Kantar TNS" vadovas, konkurso „Kolumbas LT‘2014" laureatas Gytis Juodpusis, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, 15min „Pasaulis kišenėje" redaktorė Raimonda Mikalčiūtė-Urbonė, konkurso „Lietuvos Magelanas" organizatorius Karolis Žukauskas, LŽS Kelionių žurnalistų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis, o taip pat aktyvaus laisvalaikio aprangos „Hiatus" parduotuvės rinkodaros vadovė Miglė Jaraitė.
Geriausiais keliautojais buvo renkami penkiose nominacijų kategorijose: metų kelionės istorija, metų kelionės fotografija, metų vaizdo filmukas, metų kelionė po Lietuvą ir metų keliautojo „Lietuvos Kolumbas". 
Šiemet konkurse dalyvavo 20 dalyvių, kurie pateikė 34 darbus. Už kelionės pasakojimą - „žalio turisto" užrašus iš Kubos „Metų kelionės istorija I" laureate buvo pripažinta Rasa Rožinskienė. 
Antroji nominacija „Metų kelionės istorija II" už įspūdžius iš kitos pasaulio pusės po burėmis nuo Galapagų iki Markizų salyno atiteko Sauliui Šukaičiui. 
Komisijos sprendimu „Metų kelionės fotografija" nominacijoje už savanorystę Ruandoje, įamžinant kelionės akimirkas, buvo pripažinta Aldona Karečkaitė-Gosteva. 
Keliautojas Augustinas Žemaitis pelnė „Metų kelionė po Lietuvą" nominaciją už projektą „Tikslas Amerika" ir atrastą Lietuvą Amerikoje. 
„Metų keliautoju „Lietuvos Kolumbu" tapo Ieva Cataldo už išskirtinę 9 mėnesių kelionę kemperiu, per kurią ji su savo vyru koncertuojant nukeliavo 35 000 km - aplankė 36 JAV valstijas ir 17 nacionalinių parkų. 
Pagrindiniams nugalėtojams kiekvienoje nominacijoje atiteko 500 eurų vertės kuponai apsipirkti aktyvaus laisvalaikio aprangos „Hiatus" parduotuvėje, atstovaujančioje „Columbia" prekinį ženklą, juos laureatams įteikė parduotuvės rinkodaros vadovė Miglė Jaraitė ir parduotuvės direktorius pavaduotojas Karolis Surgėlas. 
Konkursas skirtas pagerbti Lietuvos žmones, entuziastus, kurie keliaudami užfiksuoja įdomias patirtis ir jomis dalinasi su kitais per savo rašinius, nuotraukas ar vaizdo filmukus. Konkurso metu buvo išaiškinti labiausiai motyvuoti keliaujantys žmonės, nebijantys iššūkių ir atradimų, kaupiantys dvasines vertybes ir ieškantys tikslingo pasaulio pažinimo. Konkurso tęstinis tikslas, kad ir ateityje kelionėmis būtų siekiama įgyti žinių ir asmeninių atradimų.
Per penkerius metus Nacionaliniame aktyviausių keliautojų konkurse „Kolumbas LT" dalyvavo 207 dalyviai, atsiuntę net 350 darbų. Konkurse dalyvauja ir būrys jau pastovių dalyvių, kurie galbūt pirmus kartus nieko nelaimėjo, tačiau nenuleido rankų, juk svarbiausia - dalyvauti.

„Kolumbas LT" - kūrybinis kelionių žurnalistikos konkursas, jis puoselėja žurnalistinį raštingumą ir populiarina kelionių žurnalistiką.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-06-03 10:00
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Regina

2018-06-10 20:01

Visus dalyvius ir nugalėtojus - SVEIKINU

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media