2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kviečiame jaunuosius žurnalistus sudalyvauti „Medijų akademijos“ virtualiame renginyje

2022-01-24
 
Dovilė Ulinskaitė,
komunikacijos agentūra co:agency

 

Bendradarbiaujame su Europos Komisija Lietuvoje ir kartu organizuojame „Medijų akademiją". Vasario mėnesį planuojame virtualų renginį, todėl norėtume jūsų paprašyti pasidalinti kvietimu į Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamą nemokamą jaunųjų žurnalistų stovyklą su jaunuoliais, kuriems gali būti įdomu joje dalyvauti.
Jaunųjų žurnalistų stovykla „Medijų akademija" - kasmetinis Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje projektas, kurio metu studentai ar neseniai studijas baigę jaunuoliai yra kviečiami diskutuoti svarbiomis ir aktualiomis Europos Sąjungos temomis ir susipažinti su žurnalistinio darbo pagrindais.
Sunku įsivaizduoti, kaip be internetinių programėlių, įrankių ar platformų galėtume bendrauti, mokytis, apsipirkti, žiūrėti filmus, keliauti ar net medituoti. Tačiau kaip skaitmeninės technologijos keičia mūsų saugumą? Privatumą? Gyvenimo būdą ar trukmę? Savo įžvalgomis bei šviežiausiomis naujienomis apie skaitmeninį pasaulį ir šiuolaikines technologijas dalinsis šios srities ekspertai. Tad jei nori ne tik sužinoti apie netikėtus šio pasaulio reiškinius, bet ir pats juos patyrinėti bei atrasti, jei domiesi žurnalistika, esi smalsus, rašai, kalbini ar filmuoji, dalyvauk jaunųjų žurnalistų stovykloje „Medijų akademija" bei sukurk savo video istoriją apie vis greičiau besisukantį technologijų pasaulį!
Tema: skaitmeninis gyvenimo būdas
Turinys: ekspertų, mokslo ir verslo atstovų pranešimai ir įžvalgos šiuolaikinių technologijų temomis (naujausios IT technologijos, daiktų internetas, virtualus mokymasis, skaitmeninė tapatybė, dirbtinis intelektas, kibernetinis saugumas ir kt.), praktinės užduotys, komandinis darbas.
Nepasiklysti medijų pasaulyje ir dalyvių komandoms kurti video istorijas stovyklos metu padės moderatoriai - TV prodiuseris ir žurnalistas Domas Burkauskas ir TV montažo režisierius Edgaras Pečiukevičius.
Susipažinti ir sklandžiai dirbti komandose padės mokymų fasilitatorė Agnė Rapalaitė.
Dalyviai: 20 jaunųjų talentų (studentai, absolventai, jaunieji profesionalai)
Kada? 2022 m. vasario mėn.
Vasario 1 d. neformalus susipažinimas virtualiame bare
Vasario 4-6 d. virtualus įvadinis susitikimas
Vasario 12 d. konsultacijos su moderatoriais
Vasario 19 d. konsultacijos su moderatoriais
Vasario 26 d. konsultacijos su moderatoriais (video istorijų užbaigimas ir pateikimas)
Vasario 27 d. virtualus baigiamasis susitikimas (video istorijų pristatymai, profesionalų komentarai apie komandų darbus)
Kur? Zoom platformoje.
Prizai: Trys geriausi „Medijų akademijos" metu sukurti darbai, atitinkantys kokybės reikalavimus, bus skelbiami projekto partnerio 15 min portale.
Dalyvavimas nemokamas.
Kaip registruotis? Norintys dalyvauti stovykloje studentai kviečiami iki sausio 26 d. (imtinai) registruotis https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/mediju-akademija-2022. Atrinktus dalyvius informuosime sausio 28 d.

 

 

Kontaktinis asmuo:
Karolina Buožytė,
e. paštas: Karolina.Buozyte@ec.europa.eu
telefonas: +370 5 231 3186
-
Daugiau informacijos:
Dovilė Ulinskaitė
Totorių g. 5-3, LT-01121, Vilnius, Lithuania
Mob. tel.: +370 67787191
dovile@coagency.lt
Web: www.coagency.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-01-24 12:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media