2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Atsistatydina LRTK vadovas Edmundas Vaitekūnas

2018-09-06
 
Edmundas Vaitekūnas

Edmundas Vaitekūnas

Iš pareigų traukiasi Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas. Jis sakė, kad sprendimą priėmė dėl per silpno anglų kalbos mokėjimo. 
„Per pastaruosius keletą metų mes priėmėme labai daug precedento neturinčių sprendimų ES šalyse, tie klausimai yra svarstomi daugelyje užsienio šalių, mes sulaukiame ekspertų, politikų, vizitų, patys dalyvaujame įvairiose ES ekspertų darbo grupėse, kur esame kviečiami dalyvauti aukščiausiu lygiu, t. y. kad atvyktų vadovas ir pateiktų paaiškinimus", -aiškino E. Vaitekūnas.
„Aš tokiu atveju negaliu vykti, nes tiesiog nemoku ES oficialių užsienio kalbų arba moku nepakankamai, tai parodo mūsų institucijos ir valstybės žemą lygį. Aš tikrai nenoriu taip reprezentuoti mūsų institucijos ir valstybės, todėl manau, kad gali būti jaunų žmonių tose pozicijose ir puikiai dirbti", - pridūrė jis.
E. Vaitekūnas patvirtino, kad trečiadienį jis įteikė pareiškimą komisijai, persiuntė jį Seimo Kultūros komiteto pirmininkui Ramūnui Karbauskiui. Jis taip pat sakė liekantis dirbti eiliniu komisijos nariu.„Lieku komisijos nariu, puikiai išmanau tą darbą, manau, būsiu naudingas komisijos veikloje", - tiki E. Vaitekūnas.
E. Vaitekūnas LRTK vadovavo nuo 2013-ųjų, 2015 m. kovą buvo paskirtas naujai ketverių metų kadencijai. Komisijos pirmininką Seimo Kultūros komiteto teikimu skiria ir atleidžia Seimas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-14 12:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media