2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Paskelbti ir apdovanoti žurnalistų kūrybinių darbų konkurso „Agromedija 2012“ nugalėtojai

2013-01-18
 
Raudondvaris (Kauno r.). Paskelbti ir apdovanoti kūrybiškiausi ir profesionaliausi Lietuvos žurnalistai, savo darbuose nušviečiantys kaimo ir žemės ūkio problematiką. Geriausiam iš geriausių įteiktas „Agromedijos žvaigždės“ apdovanojimas.

Tai pirmas toks konkursas, skirtas žurnalistams agrarininkams. Kūrybinių darbų konkurse dėl apdovanojimų varžėsi daugiau kaip 70 darbų, skirtų kaimui ir žemės ūkiui. Dauguma jų paskelbta rajoniniuose leidiniuose. Daugiausia darbų pateikė Kauno, Vilniaus, Kėdainių, Šiaulių ir Telšių žurnalistai. Darbų geografija apėmė visus Lietuvos regionus.

Dauguma darbų paskelbta spaudoje ir internete, jie varžėsi dėl nominacijų „Kaimas ir žemės ūkis spaudos puslapiuose" bei „Kaimas ir žemės ūkis naujosiose medijose". Nominacijai „Kaimas ir žemės ūkis radijo eteryje" pateikti 6, o „Kaimas ir žemės ūkis televizijos ekrane" - 4 darbai. Komisijos sprendimu, spaudos žurnalistikos darbų grupėje į atskirą kategoriją „Mano gyvenimas kaime“ išskirtos ir atskirai vertintos publikacijos, kurių herojus – šiandieninio Lietuvos kaimo žmogus.

Konkurso darbus vertino organizatorių - Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos ir Lietuvos ūkininkų sąjungos  -  deleguotų atstovų komisija.

Konkurso dalyvius ir nugalėtojus, šiandien susirinkusius Raudondvario pilyje (Kauno r.), sveikino Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos generalinis direktorius Jonas Sviderskis, Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininkė Genutė Staliūnienė, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Konkurso nugalėtojais pripažinti:

Kategorijoje „Kaimas ir žemės ūkis spaudos puslapiuose“
I vieta – Aldona Svirbutavičiūtė („Ūkininko patarėjas“),
II vieta – Rasa Jagaitė („Ūkininko patarėjas“), Arūnas Milašius („Verslo žinios“), Vilija Mockuvienė (laikraštis „Kėdainių mugė“), Jolanta Kažemėkaitytė („Ūkininko patarėjas“),
III vieta – Gediminas Stanišauskas („Valstiečių laikraštis“), Lina Juškaitienė („Mūsų laikas“, Jurbarkas).

Kategorijoje „Kaimas ir žemės ūkis naujosiose medijose“ nugalėtoja pripažinta Oksana Laurutytė (naujienų portalas etaplius.lt, Šiauliai)

Kategorijoje „Kaimas ir žemės televizijoje“ nugalėtoja pripažinta Laima Pilipavičienė („Kaimo akademija“, LRT televizija)

Kategorijoje „Kaimas ir žemės ūkis radijo eteryje“
I vieta - Algirdas Steponavičius (laida „Gimtoji žemė“, radijas LRT)
II vieta - Arvydas Urba ir Regina Montvilienė (laida „Gimtoji žemė“, radijas LRT)

Kategorijoje „Mano gyvenimas kaime“
I vieta - Jurga Zaleckienė (žurnalai „Mano ūkis“, „Mano gyvenimas“, „VETinfo“)
II vieta - Lina Rudnickienė (laikraštis „Sidabrė“, Joniškis), Regina Musneckienė („Kelmės kraštas“)
III vieta - Edita Gruiniūtė (savaitinis žurnalas „Šeimininkė“), Roma Mėčienė (Plungės ir Rietavo krašto laikraštis „Žemaitis“).

Padėkas už agrožurnalistikos tradicijų puoselėjimą pelnė žurnalistai:
Aušra Blaževičienė („Telšių žinios“)
Algirdas Dačkevičius („Kalvotoji Žemaitija“)
Laima Duoblienė (Prienų ir Birštono krašto laikraštis „Gyvenimas“)
Ligita Juodvalkienė („Ukmergės diena“)
Dalia Karpavičienė („Šiaulių kraštas“)
Loreta Ripskytė („Šiaulių krašto“ laikraštis)
Rūta Ronkauskienė („Mūsų žodis“ Skuodas)
Karina Sėrikova („Tauragės žinios“)
Dainius Šepetys (Kėdainių „Rinkos aikštė“)
Rita Šemelytė (savaitinis žurnalas „Šeimininkė“)
Kristina Vaitkevičienė (Vilkaviškio laikraštis „Santaka“)
Agnė Adomaitė (Klaipėdos r., „Banga“)
Šiaulių regiono TV S PLIUS laidos „Provincija“ kūrybinė grupė (Asta Šiukšterienė, Aurelija Paulauskaitė, Tomas Sinkevičius, Justinas Visockas, Aida Brašiškienė)

Pagrindinė konkurso nominacija – „Agromedijos žvaigždė" – atiteko žurnalistei Aldonai Svirbutavičiūtei už indėlį į Lietuvos žemės ūkio žurnalistiką. Profesinę žurnalistės karjerą pradėjusi 1973 metais, A. Svirbutavičiūtė dirbo Jonavos, Kauno, Jurbarko rajonų laikraščiuose, vėliau du dešimtmečius – respublikiniuose dienraščiuose, šiuo metu – „Ūkininko patarėjo“ korespondentė. „Agromedijos žvaigždės“ laimėtojas įteiktas kauniečio stiklo dailininko Edmundo Unguraičio autorinis darbas.  Pristatydamas savo kūrinio simboliką, autorius atkreipė dėmesį į stiklo skaidrumą – žurnalistinio profesionalumo simbolį; grublėtas stiklas simbolizuoja sąsajas su žeme, o pati žvaigždė, atkartojanti Lietuvos kontūrus – akcentuoja lietuviškąją problematiką. 

Renginyje apdovanoti ir žemdirbiams dalykiškai naudingiausi leidiniai. Juos, remiantis apklausų rezultatais, paskelbė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos generalinis direktorius J. Sviderskis. Naudingiausiais leidiniais pripažinti: laikraštis „Ūkininko patarėjas", žurnalas „Mano ūkis" ir interneto portalas www.manoukis.lt. Po jų rikiuojasi LRT radijo laida „Gimtoji žemė" ir LRT šeštadienio ir sekmadienio laidos žemdirbiams bei „Valstiečių laikraštis".

Viktoras Trofimišinas
LŽS Regioninės žiniasklaidos ir žemės ūkio žurnalistų klubo pirmininkas
Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-01-31 10:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media