2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas pagal 2009–2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“

2013-10-05
 
 

Skelbiamas kvietimas  teikti paraiškas pagal 2009-2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas" (toliau - Programa).

Programos tikslai:

1. Gerinti visuomenės požiūrį ir didinti supratimą apie kultūros paveldą, jo reikšmę ir svarbą, siekiant jį išsaugoti ir perduoti ateities kartoms.

2. Sudaryti sąlygas, kad nekilnojamojo kultūros paveldo objektųsavininkų ir (ar) valdytojų bei meistrų, kurie verčiasi tradiciniais amatais, pastangomis nekilnojamojo kultūros paveldo objektai būtų sutvarkyti ir išsaugoti.

3. Sudaryti sąlygas kultūros paveldo tyrimų vykdymui ir konsultacijoms Lietuvos regionuose.

4. Sudaryti geresnes sąlygas tolerancijos ir nediskriminavimo principų taikymui, kultūrų įvairovės ir tarpkultūrinio dialogo (įskaitant tautines mažumas) skatinimui.

Programos parama (iš viso 9.402.398,00 eurai, arba 32.464.599,81 litai) skiriama pagal šias finansavimo kryptis:

1. medinio nekilnojamojo kultūros paveldo statinių tvarkybos projektams (toliau - I finansavimo kryptis) skiriama 50 procentų visos projektams įgyvendinti skirtos sumos;

2. iš dalies sutvarkytų nemedinių nekilnojamojo kultūros paveldo statinių tvarkybos darbų užbaigimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms projektams (toliau - II finansavimo kryptis) skiriama 35 procentai visos projektams įgyvendinti skirtos sumos;

3. taikomųjų kultūros paveldo tyrimų ir konservavimo centrų (toliau - tyrimų centras) steigimo ar vystymo nekilnojamojo kultūros paveldo statiniuose projektams (toliau - III finansavimo kryptis) skiriama 15 procentų visos projektams įgyvendinti skirtos sumos.

Mažiausiai 5% Programos lėšų bus skirta projektams, susijusiems su žydų paveldo išsaugojimui. Vertinimo proceso metu šiems projektams bus teikiami papildomi balai.

Finansuojamos veiklos:

Nekilnojamojo kultūros paveldo restauravimas, pritaikymas.

Mokymų organizavimas nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialistams, restauratoriams, tradicinių amatų meistrams ar jais siekiantiems tapti asmenims.

Mokymų, skirtų kultūros paveldo verčių išaiškinimui, visuomenės švietimui apie kultūros paveldo išsaugojimo būtinybę ir galimybes, organizavimas.

Veiklos, susijusios su taikomųjų kultūros paveldo centrų steigimu ar vystymu nekilnojamojo kultūros paveldo statiniuose.

 

Papildomą informaciją teikia: VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra

El. paštas: eeagrants@cpva.lt

Tel. (8 5) 219 1340; (8 5) 274 8724

Faks. (8 5) 251 4401

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-05 11:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media