2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Susisiekimo ministras R. Sinkevičius: lietuvių kalba ir kultūra turi gyvuoti ir skaitmeninėje erdvėje

2013-09-28
 
Susisiekimo ministras R. Sinkevičius

Susisiekimo ministras R. Sinkevičius

 

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros ir Informacinės visuomenės plėtros komitetų pirmininkų susitikime pabrėžė lietuvių kalbos ir kultūros tolesnio puoselėjimo visomis informacinių ryšių technologijomis svarbą. Susitikime buvo nagrinėjami aktualūs Europos kalbų ir kultūrų raidos klausimai ir valstybes vienijantys politiniai bei socialiniai aspektai.

„Susisiekimo ministerija, būdama atsakinga už informacinės visuomenės plėtros programos „Europa 2020" įgyvendinimą Lietuvoje, jau numatė darbus, kurie apima skaitmeninius lietuvių kalbos produktus, išteklius ir naująsias technologijas. Mūsų kalbinio paveldo prioritetas yra puoselėti Lietuvos kultūrą ir lietuvių kalbą visomis informacinių ryšių technologijomis", - sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Pasak ministro, globaliame skaitmeniniame pasaulyje, kur viešpatauja modernios ryšių technologijos, mažųjų valstybių kalbų puoselėjimas yra ypač aktualus. „Lietuviškai kalba apie tris milijonus žmonių, esame nedidelė šalis, todėl turime nuolat ieškoti kelių mūsų kalbai ir kultūrai išsaugoti, kurti modernias priemones, kurios padėtų lietuvių kalbai gyvuoti ir skaitmeninėje erdvėje", - pabrėžė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Viena pagrindinių strategijos „Europa 2020" tikslų yra pažangios, tvarios, žiniomis ir inovacijomis pagrįstos ekonomikos plėtra. Akivaizdu, kad elektroninių paslaugų, spartaus ir itin spartaus interneto, intelektinių technologijų ir įvairiausių taikomųjų programų daugės ir mūsų šalyje.

„Tačiau noriu akcentuoti, kad mūsų ūkio integracija į bendrą Europos rinką, efektyvus bendravimas su verslo ir socialiniais partneriais neįmanomas be daugiakalbystės ir modernių komunikacijos priemonių", - teigė ministras. 

Lietuvių kalbai ir kultūrai toliau puoselėti ir keliamiems uždaviniams įgyvendinti 2014-2020 m. laikotarpiu numatyta Europos Sąjungos struktūrinė parama.

SM inf.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-28 15:56
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

R.K.

2013-10-01 21:10

Kad taip būtų iš tikrųjų!!!!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media