2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kultūros ministras Š.Birutis: PBK parodyta laida žeidžia mūsų valstybę ir turime užtikrinti, kad ateityje būtų užkirstas kelias tokiam turiniui

2013-10-12
 
Kultūros ministras Šarūnas Birutis

Kultūros ministras Šarūnas Birutis

 

Kultūros ministras Šarūnas Birutis susitiko su Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovu Edmundu Vaitiekūnu, kuris ministrą supažindino su komisijos sprendimu dėl PBK.

Komisijos pirmininkas ministrą informavo, kad vykdydama elektroninių ryšių tinklais retransliuotojų televizijos programų stebėseną komisija nustatė, jog 2013 m. spalio 4 d., PBK rodytoje programoje „Žmogus ir įstatymas" paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13 d. įvykius Lietuvoje, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių, niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas. Paskelbta informacija, pasak komisijos pirmininko, atitinka LR Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 3 punkte ir 2 dalyje numatytus kriterijus ir yra draudžiama skelbti visuomenės informavimo priemonėse.

„Lietuva, kaip pirmininkaujanti valstybė rengia ES Tarybos išvadas dėl žiniasklaidos laisvės ir pliuralizmo, todėl labai svarbu šioje situacijoje griežtai laikytis teisinio reguliavimo ir nepasiduoti manipuliacijoms, tačiau neturiu abejonių, kad PBK rodytos laidos turinys žeidžia ir niekina mūsų valstybę", - sako ministras.

Pasak jo, Kultūros ministerija - Vyriausybės įgaliota institucija visuomenės informavimo srityje. Ministerijos veikla formuojant valstybės audiovizualinę politiką pasireiškia per teisės aktų rengimą.

„Turime užtikrinti, kad ateityje būtų užkirstas kelias tokiam turiniui", - sako ministras Šarūnas Birutis. 

***

Lietuvos radijo ir televizijos komisija - nepriklausoma Seimui atskaitinga Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, retransliuotojų ir užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklą reguliuojanti ir kontroliuojanti institucija. Komisija dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė radijo, televizijos programų transliavimo ir retransliavimo bei užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų klausimais. Komisija, atlikdama savo funkcijas ir priimdama sprendimus jos kompetencijai priklausančiais klausimais, yra nepriklausoma.

 

Kultūros ministerijos informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-12 13:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media