2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Europos žurnalistų federacija sveikina spaudos laisvės pergalę šmeižto byloje

2012-10-30
 
Komentuodamas Vilniaus apygardos teismo sprendimą Vito Tomkaus iškeltoje šmeižto byloje prieš Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininką Dainių Radzevičių Europos žurnalistų federacijos prezidentas Arne König sakė: „Džiaugiamės ir jaučiame palengvėjimą po teismo sprendimo, apgynusio žurnalistų teisę skelbti tiesą be baimės, tačiau mes vis dar esame susirūpinę dėl Lietuvos žiniasklaidos etikos problemų, pagarsintų šioje byloje“.
 
Leidėjas Vitas Tomkus buvo pateikęs privatų kaltinimą Dainiui Radzevičiui dėl pastarojo tinklaraštyje išreikštos kritinės nuomonės apie V. Tomkaus valdomas žiniasklaidos priemones, cituojant Lietuvos ir Vakarų spaudoje pasirodžiusią informaciją apie neetišką kai kurios Lietuvos žiniasklaidos elgesį. V. Tomkus reikalavo atlyginti 1 mln. litų neturtinę žalą. Pirmosios instancijos teismas š. m. birželio mėnesį iš dalies pritarė kaltinimui ir priteisė D. Radzevičiui sumokėti kaltintojui 10 tūkst. litų bei 2,6 tūkst. baudą. Šis sprendimas Vilniaus apygardos teismo kolegijos buvo pripažintas neteisėtu ir negaliojančiu. Dainius Radzevičius spalio 26 dieną visiškai išteisintas, teismo pripažįstant, kad jo veika neturėjo nusikaltimo požymių. 
 
Komentuodamas teismo sprendimą D. Radzevičius sakė: „Manau, kad teismo sprendimas grąžino žurnalistams teisę kelti problemas į viešumą. Byla iš tiesų yra ne apie V. Tomkų, o apie žurnalistų etiką“.
 
EFJ ir LŽS inf. 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-10-30 11:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media