2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Simpoziumas NIDA 2019

2019-09-03
 
Rugsėjo 9-15 d. vyks jau 42-ąjį kartą Lietuvos fotomenininkų sąjungos organizuojamas vienas didžiausių fotografijai skirtų renginių Baltijos šalyse NIDA2019.
Kaip ir kasmet, šiųmetinė simpoziumo programa itin plati: ją sudarys paskaitos, parodų atidarymai, menininkų prisistatymai, kūrybinės dirbtuvės, filmų peržiūros bei naktinės projekcijos, o vakarais neformaliems susitikimams bei gyvo garso koncertams svečius kvies renginio partneriai „Zuikio daržas" bei „Kaštonas".
Kaip ir kasmet, kiekviena iš 4 pagrindinių renginio dienų atitiks tam tikrą temą ar problematiką: „Kolekcionuojant fotografiją", „(Ne)aktyvizmas mene", „Sankirtos", „Ateitys". Tarp NIDA2019 dalyvaujančių menininkų bus galima išvysti tokių pasaulyje garsių menininkų kaip Mathieu Asselin, 2017 m. laimėjusį prestižinį „Paris Photo-Aperture Foundation" apdovanojimą bei šiais metais Pinčuko meno centre pagrindinį konkurso apdovanojimą „Ateities kartos meno prizas" pelniusią Emiliją Škarnulytę. Taip pat savo kūrybą pristatys ir tokie jaunieji kūrėjai, kaip Justinas Vilutis, Vytautas Kumža, Agnė Rita Kučinskaitė ir kiti.
Teorinių paskaitų dalį sudarys plataus spektro pranešimai. Tarp užsienio lektorių bus galima išgirsti Latvijos tarpdisciplininio meno bei neformaliojo ugdymo srityse dirbančios Elīna Ķempele paskaitą „Aktyvizmas Baltijos regiono mene", Lenkijoje gyvenančio menotyrininko bei kuratoriaus Adam Mazur pranešimą „Nežinoma Lietuvos fotografija" bei tarpdisciplininio meno kūrėjo, dirbusio su legendiniu Ispanijos režisieriumi Adrián Oncopaskaitą „Pere Portabella: kinas anapus kino". Tuo tarpu lietuvių lektoriai, tokie kaip Aistė Paulina Virbickaitė bei Ernestas Parulskis, pasakos apie fotografijos kolekcionavimą Lietuvoje, menininkių grupė „Coolturistės" nagrinės fotografiją kaip inspiraciją ir konspiraciją, o Valentinas Klimašauskas paskaitoje „Kaip valstietis apgavo velnią. Užrašai naujoms kosmogonijoms" pasitelkdamas senovės mitologiją nagrinės kodėl šiandien kuriami mitai neveikia taip kaip norėtume.
Pradedantiesiams menininkams bus organizuojamos trys skirtingos kūrybinės dirbtuvės: Aurelijos Maknytės „Darbas su Archyvu", Gintauto Trimako „Analoginės technologijos" bei Jolantos Dolewskos „Fotografija ir skulptūra". Be to, nusifotografuoti savo studijoje kvies Ričardas Šileika, o save nusiskanuoti 3D formatu - Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys.
Nuo 1973 m. organizuojamas fotografijos simpoziumas kasmet pritraukia vis daugiau susidomėjusių, o plati ir įvairiapusiška renginio programa leidžia ne tik kiekvienam atrasti fotografijos žavesį, bet ir sutikti bendraminčių.
Pagrindinis renginio remėjas - Lietuvos kultūros taryba
Renginio mecenatas - advokatų kontora Žabolienė ir partneriai „Metida"
Partneriai: Neringos savivaldybė, Smiltynės Perkėla, Vilniaus miesto savivaldybė ir Nidos meno kolonija
Remėjai: „Gudobelė", „Būkčia Kombučia", „Akvilė", „Klaipėdos duona", „Ledinukas", Dviratis Jums, „Villa Jūratė", „Poilsio Namai Zunda", „Kaštonas", „Zuikio daržas"
Pagrindinis informacinis remėjas: LRT
Informaciniai remėjai: 15min, Cikados, Artnews.lt, Radijo Stotis Kelyje
Lietuvos fotomenininkų sąjunga
+370 5 2611665
www.photography.lt
FB @lithuanianphotography
IG @lithuanian.photography
NIDA
FB @NIDAmeetingphotography

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-03 12:44
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Vytis

2019-09-04 13:24

sako, kad tik Fotomenininkų sąjungos nariams renginiai bus nemokami. O LŽS ir NŽKA nariai turės pirkti bilietus į paskaitas. Ar tai tiesa?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media