2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Bačkonyse - seminaras žurnalistams, kalbos redaktoriams

2022-05-15
 
Seminaro dalyviai

Seminaro dalyviai

Jolanta Beniušytė
Gegužės 13-14 d. Kaišiadorių rajone, Bačkonyse, vyko seminaras žurnalistams, kalbos redaktoriams iš visos Lietuvos, kurį surengė Valstybinė lietuvių kalbos komisija.
Šios komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis skaitė pranešimą" Kalba kaip informacijos suvokimo įrankis", Klaipėdos universiteto prof. dr. Albinas Drukteinis kalbėjo apie raštingumą - kaip paveikaus teksto laidą, LKI dr. Anželika Gaidienė - apie lietuvių kalbos išteklių informacinę sistemą „E. kalba" ir kitus skaitmeninius kalbos išteklius, „Tildė IT" direktorė Renata Špukienė pakvietė diskusijai, ar lietuvių kalba ir technologijos suderinama?; VU prof. dr. Genovaitė Kačiuškienė skaitė pranešimą "Psicholingvistika: proto ir kalbos studijavimas".
Diskusijos su kalbos profesionalais ir kolegomis išties buvo naudingos įgyjant naujų žinių, vertingų praktinių patarimų kasdieniniame žurnalistų, redaktorių darbe.
Seminaras vyko žydinčio sodo apsuptoje kaimo turizmo sodyboje "Nonna vila " Bačkonyse. Jos šeimininkai visus pakvietė į šakočio kepimo edukaciją - buvo smagu.

Seminaro dalyviai žydinčio sodo apsuptoje kaimo turizmo sodyboje "Nonna vila "Bačkonyse. Jos šeimininkai visus pakvietė į šakočio kepimo edukaciją - buvo smagu.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-17 08:10
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Virginija Šimkūnienė

2022-05-17 08:53

Man labai patiko.
Daug informacijos, puikūs pranešimai, žavinga aplinka ir svetingas priėmimas. Norėtųsi dar kartą čia sugrįžti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media