2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: "Muzikos barų" žurnalo rubrikai "Dūdų kampas" sukako 15 metų! Kviečiame į koncertą

2014-01-14
 
 

„Muzikos barų" žurnalo rubrikos „Dūdų kampas" sukako 15 metų! Jos įkūrėjas ir redaktorius Gerimantas Statinis. Šiemet "Dūdų kampas" buvo nominuotas Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premijai.

"Dūdų kampas" pasirinko savo ženklu arba piktograma Galinos Petrovos-Džiaukštienės paveikslo "Vairuotojas Ruzgys - saviveiklininkas" (1974) atvaizdą, nes jis puikiai atspindi pūtikų ekspresionizmą ir nuoširdumą, be kurio jie negalėtų išpūsti savo dūdų!

Galime sakyti, kad „Dūdų kampas" gimė „trimitiečių" galvose, begeriant kavos puodelį, per repeticijos pertrauką. Taip prieš 15 metų atsiradęs projektas persikėlė į Lietuvos muzikų sąjungos, meno ir mokslo žurnalo „Muzikos barai" puslapius. Pradžia buvo nelengva, o kur ji būna lengva, paklausite? „Trimito" orkestro muzikantų dėka idėją pavyko sukoncentruoti ir ją įgyvendinti.

Tauro Adomavičiaus ir Vladimiro Šocho paskatintas į rankas imtis plunksnos ir taip pradėti neoficialaus pūtikų metraštininko vaidmens - Gerimantui Statiniui buvo pirmieji žingsniai į žurnalistikos mokslus. Per 1998 - 2013 m. „Muzikos barai" žurnale rubrikoje „Dūdų kampas" G. Statinio buvo išspausdinti net 38, iš kurių net 15 straipsnių buvo vienaip ar kitaip susijusių su „Trimite" dirbančiais ar dirbusiais muzikantais. „Dūdų kampo" svečiais buvo ir pasaulinės garsenybės, kaip antai: Sergėjus Nakariakovas, Stevenas Meadas, James Morrisonas, Misa Akahoshi.

Minint 15 metų sukaktį, palaikant Muzikų sąjungos prezidentei Audronei Žygaitytei-Nekrošienei, buvo nutarta suburti visos Lietuvos pūtikus į „Dūdų kampą" ir 2014 m. sausio 17 dieną 12-14 val. Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje (T. Kosciuškos g. 13, Vilnius), Didžiojoje salėje surengti konferenciją - seminarą: „Lietuvos pučiamųjų kultūra šiuolaikinių komunikacijų diskurse - sklaida ir jos reikšmė", skirtą aptarti šiandienos pūtikų problemas ir poreikį dalintis informacija. 18 val. Didžiojoje salėje koncertuos: Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos fleitų orkestras (vad. Marius Pupkovas), Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas"(vad. Deividas Staponkus, vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis), Vilniaus Žirmūnų gimnazijos orkestras „Septima" (vad. Vytautas Skripkauskas), Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos bigbendas (vad. Albinas Kučinskas).

Kviečiame į renginį Lietuvos pučiamųjų instrumentų pedagogus, muzikantus, pučiamųjų orkestrų vadovus ir visus „Dūdų kampo" bičiulius!

www.lzs.lt inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-14 14:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media