2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ prisijungia daugiau nei 1000 ugdymo įstaigų

2013-03-18
 
Veiksmų savaitė BE PATYČIŲ

Veiksmų savaitė BE PATYČIŲ

LZS.lt informacija

 

Kitą savaitę prasideda „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ", jau ketvirtus metus inicijuojama emocinės paramos telefonu tarnybos „Vaikų linija". Kaip ir kasmet, prie projekto prisijungia partneriai, neabejingi patyčių problemai. Šiais metais projekte vien ugdymo įstaigų dalyvauja gerokai per 1000, iš visų 60 Lietuvos savivaldybių. Padedant tokiam gausiam partnerių būriui, kovo 18-24 dienomis visoje šalyje vyks specialūs projekto renginiai, skatinantys nepamiršti draugiško ir pagarbaus bendravimo, tolerancijos ir empatijos ugdymo.

 

„Šia iniciatyva siekiame sutelkti įvairių valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų, verslo įmonių ir atskirų piliečių pastangas, kad kuo mažiau patyčių būtų mokyklose, darželiuose, darbovietėse ir apskritai viešojoje erdvėje. Suprantame, jog viena savaitė per metus nesumažins šios problemos, tačiau apjungus pastangas ir apie patyčias kalbant kuo plačiau, galime pasiekti didesnio visuomenės narių supratimo", - sako „Vaikų linijos" vadovas dr. Robertas Povilaitis.

 

Savaitės maratoną pradės renginys „Veikime kartu", kuriuo siekiama paskatinti verslą, politikus, žiniasklaidą ir įvairius visuomenės veikėjus palaikyti BE PATYČIŲ kampaniją. Renginyje dalyvaus Švedijos, Norvegijos Karalystės ambasadoriai, apie patyčias internete kalbės muzikantas Arnoldas Lukošius, bus apdovanoti Vaikų linijos ir JAV ambasados Lietuvoje rengto konkurso „Tyčiotis Negalima Draugauti" nugalėtojai. Palaikydami gyvenimo be patyčių idėją prie renginio prisideda daininkas Donatas Baumila bei merginų šokio grupė „Action", vadovaujama Vilmos Zajankauskaitės. Renginį ves aktorius ir renginių vedėjas Darius Rakauskas.

 

Lietuvos žmogaus teisių centras kartu su JAV ambasada 6-ių miestų mokyklose organizuos dokumentinio filmo „Skriaudėjas" (angl. Bully) peržiūras, po kurių vyks diskusijos. Vėliau šis filmas taps prieinamas mokykloms, kaip mokomoji priemonė. Lietuvos moksleivių sąjungos organizuojami renginiai vyks net 19 miestų, juose laukiama apie 4 tūkst. jaunų žmonių: bus organizuojamos diskusijos, eisenos, konkursai, susitikimai su „Gyvosios bibliotekos" nariais, patyrusiais patyčias ir kt. Lietuvos psichologų sąjunga iniciatyvą palaiko patyčių problemą nagrinėdama mokslinėse konferencijose. Kauno Dainavos jaunimo centras organizuos užsiėmimus moksleiviams ir suaugusiems. Lietuvos tėvų forumas surengs paskaitą tėvams. Paramos vaikams centras vaikams rengia Saugumo mokymus.

 

„Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ" metu vyks ir daugybė kūrybinių užsiėmimų: VšĮ „Vaiko labui" kvies moksleivius kurti plakatus draugystės tema. Šie paveikslai bus eksponuojami mokyklose visus metus. Lietuvos mokinių parlamentas organizuos jau tradicija tapusius flashmob‘us šypsenėles, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre ūž kūrybinės dirbtuvės, Hoppers' šokių studija kartu su Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centru organizuos gatvės šokių užsiėmimus, kino centre „Skalvija" - specialūs filmų seansai. Vaikams įvairius užsiėmimus apie patyčias internetinėje erdvėje planuoja Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai. Kiekviena užsiregistravusi mokykla ar darželis visą savaitę organizuos įvairius renginius savo bendruomenėms. Dvi savaites per LRT televiziją bus transliuojama „Not perfect" ir „Family Production" sukurta socialinė reklama. .

 

Daugiau informacijos apie organizuojamus „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ" renginius galima rasti internetinėje svetainėje www.bepatyciu.lt

 

Kampanija BE PATYČIŲ vyksta jau nuo 2004 m. Pagrindinis iniciatyvos tikslas - smurto ir patyčių prevencija. Kampanijos metu išleidžiama įvairi informacinė medžiaga vaikams, tėvams ir mokytojams, organizuojamos konferencijos, diskusijos, vyksta mokymai. Projektui sukurta interneto svetainė www.bepatyciu.lt. Kasmet prie projekto prisijungia vis daugiau partnerių, žinomų visuomenei žmonių. Kampanija BE PATYČIŲ siekiama ne tik kurti saugesnę aplinką mokyklose ar darželiuose, bet ir suaugusių žmonių gyvenime, akcentuoti šios problemos svarbą bei šviesti visuomenę.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-03-18 11:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media