2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LIETUVOS KULTŪROS TARYBOS SUSIRINKIMO NAUJO NARIO RINKIMAI

2014-06-12
 
 

Kultūros ministerija, vadovaudamasi Lietuvos kultūros tarybos įstatymu ir Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimo narių rinkimų tvarkos aprašu, skelbia Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimo (toliau - susirinkimas) naujo nario rinkimus nuo 2014 m. birželio 11 d.


Naujas narys turėtų atstovauti literatūros sričiai.


Pretendentus gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys.


- Pretendentais gali būti siūlomi asmenys, dėl savo pasiekimų kultūros ir (ar) meno srityse žinomi Lietuvoje, turintys ne mažesnę kaip 5 metų patirtį įgyvendinant kultūrinius projektus bei žinių ir gebėjimų (kompetencijos), padedančių siekti Lietuvos kultūros tarybai keliamų tikslų ir įgyvendinti jos funkcijas.


- Pretendentai privalo būti nepriekaištingos reputacijos. Asmuo nelaikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu jis buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos padarymo ir jeigu jo teistumas neišnykęs arba nepanaikintas.
-  Pretendentais negali būti kultūros ir meno organizacijų vadovai ir  rinkėjai.


Siūlant pretendentą, Kultūros ministerijai pateikiami šie dokumentai:

1. laisvos formos raštas su pretendento ir jį siūlančio asmens kontaktiniais duomenimis ir šia informacija:
1.1. ar pretendentas nėra Susirinkimo narių rinkėju (patvirtintas rinkėjų sąrašas čia) ;
1.2. ar pretendentas nėra kultūros ir meno organizacijos vadovas;
1.3. ar pretendentas nėra tautinės mažumos (bendrijos) atstovas;
1.4. ar pretendentas yra nepriekaištingos reputacijos;
2. pretendento gyvenimo ir kūrybinės veiklos aprašymas, kuriame nurodoma ši faktais pagrįsta informacija:
2.1. pretendento pasiekimai kultūros ir (ar) meno srityse (pvz., suteiktų apdovanojimų sąrašas ir tai patvirtinančių dokumentų kopijos; meno kūrėjo statusas);
2.2. pretendento ne mažesnė kaip 5 metų patirtis įgyvendinant kultūrinius projektus (projektų, už kurių inicijavimą, idėjos sukūrimą ir (ar) realizavimą pretendentas buvo tiesiogiai atsakingas arba betarpiškai susijęs, aprašymas, nurodant pavadinimą, datą, vietą, pobūdį, rezultatus ir reikšmę visuomenei ir (ar) kultūros raidai bei pridedant atsiliepimų žiniasklaidoje kopijas);
3. rekomendacija (kūrybinės sąjungos, švietimo ar mokymo įstaigos, profesionalaus meno vertintojo, žymaus kultūros ir (ar) meno veikėjo ir pan.), kurioje nurodoma ši faktais pagrįsta informacija:
3.1. pretendento žinomumas Lietuvoje (pretendento veiklai skirtos publikacijos, recenzijos, įvertinimai);
3.2. pretendento žinios ir gebėjimai (kompetencijos), padedantys siekti Lietuvos kultūros tarybai keliamų tikslų ir įgyvendinti jos funkcijas;
 4. pretendento asmens tapatybę įrodančio dokumento kopija;
5. pretendento rašytinis sutikimas būti pasiūlytu.

 

Dokumentai pateikiami iki 2014 m. birželio 27 d. (imtinai) Kultūros ministerijai tiesiogiai arba siunčiami registruotu laišku. Siunčiant dokumentus registruotu laišku, jų pateikimo Kultūros ministerijai data laikoma pašto spaude nurodyta išsiuntimo data.

Jeigu pateikti ne visi reikalingi dokumentai arba juose trūksta būtinų duomenų, pretendentą pristačiusiam asmeniui pasiūloma ne vėliau nei per 3 darbo dienas pateikti visus reikalingus dokumentus ir duomenis.

 

Pretendentų sąrašas bei kitokia svarbi informacija apie rinkimų eigą bus skelbiama Kultūros ministerijos interneto svetainėje http://www.lzs.lt/.

 

Rinkimų koordinatorius Profesionalaus meno skyriaus patarėjas Jurgis Giedrys, tel. 219 34 41, el.paštas: j.giedrys@lrkm.lt.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-12 07:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media