2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vilniuje viešės Rusijos publicistas ir politologas V. Mamontovas

2013-03-18
 
Vladimiras Mamontovas

Vladimiras Mamontovas

LZS.lt informacija

 

„Informaciniai karai: tiesa ir prasimanymai" - tokiu pavadinimu kovo 21 dieną Vilniuje, „Šarūno" viešbučio konferencijų salėje, vyks eilinis žiniasklaidos klubo „Formatas - A3" viešas susitikimas. Renginio organizatoriai padiskutuoti šia tema pakvietė žinomą Rusijos publicistą ir politologą, vieno įtakingiausių šalies leidinių - laikraščio „Izvestija" prezidentą Vladimirą Mamontovą.

 

Kuo informacinis karas skiriasi nuo politinės konfrontacijos? Kaip atskirti tikrą informaciją nuo propagandinių manipuliacijų? Kaip apsaugoti masinę sąmonę nuo iškreiptų faktų ir emocionalaus spaudimo poveikio? Į šiuos ir daugelį kitų klausimų klubo svečias pasirengęs atsakyti išsamiai ir aiškiai.

 

Kolegos V.Mamontovą laiko puikiu Rytų Europoje vykstančių procesų žinovu, vadina jį žiniasklaidos liberalu. Jis pats liberalizmą, taip pat ir žiniasklaidos, supranta taip, kaip tikriausiai jį ir reikia suprasti. Klubo „Formatas - A3" svečio nuomone, liberalizmas neįsivaizduojamas be pagarbos kitokiai nuomonei.

 

V.Mamontovas atidžiai stebėjo integracinius procesus Europoje. Jo nuomone, draugystė ir gera kaimynystė iš niekur neatsiranda, kiekviena šalis turi įdėti daugybę pastangų - ir materialinių, ir dorovinių, kad šie ryšiai tvirtėtų. Tad tuo skaudžiau, sako žurnalistas, prarasti tai, kas taip sunkiai pasiekta, pataikaujant kažkieno trumpalaikiams politiniams interesams...

 

V.Mamontovas gimė 1952 metais Vladivostoke, baigė Tolimųjų Rytų universiteto žurnalistikos skyrių, ilgai dirbo Primorės krašte. Nuo1990-ųjų 15-ka savo kūrybinės biografijos metų jis atidavė leidiniui „Komsomolskaja pravda", kur nuėjo kelią nuo skyriaus vedėjo iki vyriausiojo redaktoriaus. Nuo 2005 metų lapkričio V.Mamontovas vadovauja laikraščio „Izvestija" redakcijai, o 2009-ųjų spalį tapo šio leidinio prezidentu.

 

Susitikimas įvyks kovo 21 dieną Vilniuje, „Šarūno" viešbučio konferencijų salėje (Raitininkų g. 4). Pradžia 17.30 val. Į susitikimą kviečiami žurnalistai, politologai, ekonomistai, aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai. Renginys vyks lietuvių ir rusų kalbomis.

 

Įėjimas laisvas, bet būtina iš anksto užsiregistruoti telefonu +370 607 36477 arba e-mail: formatasa3lt@gmail.com

Norintieji iš anksto pateikti svečiui klausimų gali tą padaryti žiniasklaidos klubo „Formatas - A 3"tinklalapyje: www.format-A3.ru

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-03-18 11:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media