2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS įsteigė „Žurnalistinių tyrimų fondą“

2013-04-02
 
Iliustracija iš Freedigitalphotos.net

Iliustracija iš Freedigitalphotos.net

LZS.lt informacija

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) skuba pranešti gerą naujieną visiems autoriams, suinteresuotiems žurnalistinių tyrimų vykdymu. Jau artimiausiu metu bus galima teikti paraiškas LŽS „Žurnalistinių tyrimų fondui", kuris skatins tikslinius žurnalistinius tyrimus bei išsamų Lietuvai aktualių temų nagrinėjimą.

 

Įsteigiamo fondo veiklos tikslas yra stiprinti tiriamosios žurnalistikos tradicijas Lietuvoje ir nesiekiant pelno bei ginant viešąjį interesą remti žurnalistinius tyrimus. Atitinkami projektai bus finansuojami atsižvelgiant į fondo finansines galimybes. Finansavimą tyrimams planuojama skirti konkursinės atrankos pagrindu. Pateiktas paraiškas vertins kiekvienam konkursui specialiai sudaroma Konkurso vertinimo komisija, į kuriuos sudėtį bus įtraukiami profesionalūs žurnalistai ir atitinkamos srities ekspertai.

 

Pasak LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, apie tokio fondo įsteigimą buvo galvojama jau seniai. „Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdyba pritarė tokiai iniciatyvai, kuri buvo labai reikalinga. Nors jau apie metus veikia Baltijos šalių tiriamosios žurnalistikos centrą „Re:baltica", tačiau šis centras nagrinėja globalesnes problemas, tuo tarpu kai kiekvienoje iš mūsų šalių yra nemažai vietinių, specifinių problemų, kurios galėtų tapti įdomių žurnalistinių tyrimų objektu", - pažymi D. Radzevičius. Pasak jo, būtent tokių temų nagrinėjimą ir skatins „Žurnalistinių tyrimų fondas". LŽS pirmininkas taip pat akcentavo, kad fondo veikla turėtų atgaivinti ir sustiprinti Lietuvos tiriamąją žurnalistiką, kuri šiandien išgyvena ne pačius geriausius laikus.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-02 12:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media