2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Lietuvė žurnalistė apdovanota kartu su „World press photo 2012" laureatais

2012-05-29
 
Italijoje vykusiame tarptautiniame žurnalistikos festivalyje vaizdo žurnalistės Bertos Tilmantaitės ir jos kolegos britų žurnalisto Tomo Hancock multimedijų istorija „Upė teka atgal" (angl. k. ‘The river runs back‘) internetinės žiniasklaidos kategorijoje (angl. k. The 2012 Digital Heretics Online Journalism Award) laimėjo trečiąją vietą.

Kompanijos „Google" remiamas apdovanojimas skirtas 2011 m. šešiems internete publikuotiems tiriamosios žurnalistikos darbams apdovanoti. Kartu su B. Tilmantaite finalistais tapo pasaulinio garso „Word Press Photo 2012" multimedijos laureatai Elles Van Gelder ir Ilvy Njiokiktjien, italai fotožurnalistas Ruben Salvatori, žurnalistė Marianna Bruschi, ispanas fotožurnalistas Alvaro Laiz ir multimedijų specialistas Johnathan Zenti.

Apdovanojimas B. Tilmantaitei ir T. Hancock skirtas už įdomią istoriją, išsamų tyrimą bei originalų pateikimą - teksto, filmuotos medžiagos, nuotraukų bei garso sintezę.

Žurnalistė B. Tilmantaitė dokumentinę istoriją „Upė teka atgal" sukūrė būdama Kinijoje, mokydamasi Tarptautinėje multimedijos žurnalistikos magistro studijų programoje Pekino užsienio studijų universitete. Video - viena žurnalistės baigiamojo darbo dalių, kuriai informaciją ir medžiagą ji rinko daugiau nei pusę metų.

B. Tilmantaitės darbe pasakojama apie Pekino upę Yongding, kuri tūkstančius metų buvo laikoma pagrindiniu Kinijos sostinės vadens šaltiniu. Dėl kritulių trūkumo ir itin spartaus, Kinijos ekonomiką kaip ant mielų pakėlusio pramonės vystymosi, dalis upės išdžiūvo - liko tik jos vaga.

B. Tilmantaitė darbe parodė visą upės atkūrimo procesą, į kurį investuota daugiau 2.5 mlrd. JAV dolerių. Upė jau atkurta, į išdailintą jos vagą, prie parkais paverstų krantų, grįžo vanduo. Kinų valdininkai tvirtina, kad tai - aplinkosauginis projektas, aplinkosaugininkai sako, kad tai - dar vienas bandymas paskatinti ekonomikos augimą.

Šis darbas jau yra laimėjęs antrąją vietą Tarptautiniame naujųjų medijų festivalyje Kinijoje, publikuotas žurnale „Geografical" Britanijoje, taip pat nevyriausybinių organizacijų „China Green/Asia Society" bei „China Dialogue" puslapiuose.
 

Apdovanotą istoriją galite pamatyti čia: http://www.godoberta.com/stories/the-river-runs-back/
Daugiau apie festivalį ir konkursą: http://www.journalismfestival.com/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-29 20:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media