2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Antrajame Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate triumfavo kauniečiai

2013-04-08
 
Čempionato akimirka (Šarūno Mažeikos nuotr.).

Čempionato akimirka (Šarūno Mažeikos nuotr.).

LZS.lt informacija

 

Šeštadienį Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje, Vilniuje, vykusio antrojo Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionato nugalėtoja tapo ir bendrovės „Orakulas" įsteigtą pagrindinį prizą - gražuolę pereinamąją taurę laimėjo Kauno žurnalistų komanda. Ji finale įveikė Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „Press'as" krepšininkus.

 

Iš pradžių prie starto linijos stojo ir apie medalius svajojo aštuonios komandos. „Akvilės" grupėje kovėsi LRT, Kauno, „Lietuvos ryto TV" ir „Krepsinis.net" ekipos, o „Vytauto" grupėje susigrūmė Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai, „Delfi", turnyro šeimininkai „Press‘as" ir Panevėžio krepšininkai.


Fortūna lydėjo ne visus - po grupių etapo į drabužines patraukė LRT, „Lietuvos ryto TV", „Delfi" ir „Studentai", o likusios komandos beveik be atokvėpio ėmė aiškintis, kas vertas didžiojo finalo. Matyt, troškimas kovoti dėl pagrindinio prizo buvo itin didelis, nes abu pusfinaliai tapo tikra turnyro puošmena.

 

Pirmajame pusfinalyje pečius surėmė „Akvilės" grupės nugalėtojai kauniečiai ir antrieji „Vytauto" grupėje likę panevėžiečiai. Itin įtemptą ir emocingą kovą minimaliu skirtumu 19:18 laimėjo Kauno komanda, taip atsirevanšuodama Panevėžio krepšininkams už skaudų pralaimėjimą pernai finale.

 

Kitame pusfinalyje žaidė „Akvilės" grupėje antrą vietą užėmę „Krepsinis.net" krepšininkai ir „Vytauto" grupės nugalėtojai „Press‘o" atstovai. Čia vyko permaininga kova - į priekį išsiveržusią „Krepsinis.net" ekipą turnyro šeimininkai sugebėjo pavyti ir išplėšė pratęsimą (25:25). Per papildomą laiką „Press‘as" buvo nesustabdomas ir triumfavo 42:27.

 

Skirtingai nuo pusfinalių mažajame finale ir kovoje dėl aukso intrigos beveik nebuvo. Trečią vietą iškovojo Panevėžio komanda, 42:26 įveikusi „Krepsinis.net", o didžiajame finale kauniečiai 25:15 nugalėjo „Press‘ą".

 

„Didžiausia pergalė mums buvo pusfinalyje, nes įveikėme panevėžiečius, kurie pernai mus nugalėjo finale, - kalbėjo pereinamąją nugalėtojų taurę rankose iškėlęs Tomas Grigalevičius. - Nustebino ir šio turnyro lygis - visos komandos buvo geros ir žaidė akiai gražų krepšinį. Nebuvome visa galva aukštesni, mus ir sėkmė lydėjo."


Finalo naudingiausiu žaidėju išrinktas Kauno komandos vidurio puolėjas Mantautas Patašius. Anot T. Grigalevičiaus, jis buvo jų pagrindinė smogiamoji jėga: „Tai tikrai aukšto lygio krepšininkas, kažkada galėjęs pasukti ir profesionalo keliu." M. Patašius dirba dienraščio „Lietuvos rytas" priedo „Laikinoji sostinė" fotografu.

 

Geriausiu turnyro žaidėju paskelbtas čempionato sidabrą iškovojusios „Press‘as" komandos „variklis" Aurimas Tamulionis. Sporto naujienų portalo „Sportin.lt" žurnalistas tvirtino, kad nebūtų gavęs šio prizo be savo komandos draugų pagalbos. „Manimi tikėjo, „maitino" kamuoliais, tad man nieko kito neliko tik rinkti taškus", - juokėsi jis.

 

Pernai pirmojo Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionato čempionais tapo Panevėžio atstovai, antri buvo kauniečiai, treti - žurnalistikos studentai. LŽS vienija daugiau nei tūkstantį profesionalių Lietuvos žurnalistų. 2005 metais įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas „Press'as" taip pat rengia Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą ir kasmetinį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-08 10:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media