2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Radijo eteryje: kas teisiama - pažeidėjai ar žodžio laisvė?

2012-05-07
 
Laidos autorius Vidmantas Valiušaitis, autoriaus nuotr.

Laidos autorius Vidmantas Valiušaitis, autoriaus nuotr.

Pirmadienį, gegužės 7 d., Lietuvos Respublikos Seime vyko pirmininkės Irenos Degutienės globojama šventinė konferencija, skirta "Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai" paminėti, o Vilniaus m. 2-asis apylinkės teismas tuo pat metu nagrinėjo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Iniciatyvinės grupės narių Bronislavo Genzelio, Alvydo Medalinsko ir Romualdo Ozolo bylą. Jie kaltinti tuo, kad š. m. kovo 17 d. tariamai ne laiku pradėję pilietinės grupės "Už teisingumą" organizuotą mitingą. Įsidėmėtinas įvykis ir keistas sutapimas: žodžio laisvės dieną teisiami žmonės, kurie okupacijos sąlygomis labiausiai ir nusipelnė tuo, kad šiomis laisvėmis bei teisėmis mūsų šalies žmonės galėtų nevaržomai naudotis.
 

"Sąjūdininkams iškelta byla dėl administracinės teisės pažeidimo yra dar vienas Lietuvos teisinės sistemos nuosmukio ir išsigimimo pavyzdys, - rašoma atsišaukime į visuomenę, kurį skelbia interneto portalai. - Šis teismas dar kartą atskleidė, kokie įtakingi šalies teisėsaugos institucijose tebėra sovietmečio tradicijų dvasia išauklėti pareigūnai. Tautos ir valstybės interesai jiems yra svetimi ir nesuvokiami. <...> Praėjus dviem dešimtmečiams po Nepriklausomybės atkūrimo jie toliau vadovaujasi okupantų įdiegtu instinktu pirmiausiai tarnauti bet kam, tik ne savo tautai ir šaliai. <...> Šis teismas - sąmoningas ir įžūlus išpuolis prieš pačią Lietuvos valstybę."

 

Štai tokiais žodžiais kreipimesi į visuomenę apibūdinama tai, kas vakar vyko Vilniaus apylinkės teisme. Kiek tie žodžiai turi pagrindo ir ar iš tiesų esama pavojaus žodžio bei sąžinės laisvei Lietuvoje?

 

Apie tai - antradienį 10.05 val. „Žinių radijo" pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija".

 

Laidoje dalyvauja Kovo 11-osios akto signataras ir kaltinamasis minėtoje byloje profesorius Bronislovas Genzelis, teisininkas, Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Henrikas Mickevičius ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius.

 

„Žiniasklaidos anatomija" yra bendras „Žinių radijo" ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-07 09:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media