2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pasirodė pirmasis Lentvario miesto laikraštis "Klevų alėja"

2012-09-14
 
Pasirodė pirmasis Lentvario miesto laikraštis "Klevų alėja"

Pasirodė pirmasis Lentvario miesto laikraštis "Klevų alėja"

Laikraščio redaktorė Dana Zacharevičienė
 
Nors šiandien popierinė spauda vis mažiau skaitoma, tačiau šio laikraščio tai negąsdina. Kas savaitę kreipsimės į savo skaitytojus narpliodami jų problemas, šturmuosime savivaldybės mūrus ir klausime valdininkų, kodėl Trakų rajono pats didžiausias miestas nesulaukia tinkamų investicijų, kodėl lentvariečių gyvenimo kokybė negerėja, o mokesčiai už nepatogumus tik auga. Raginame ir Jus, mieli skaitytojai, netylėti: rašykite ir diktuokite mums temas, kurių atsakymus norite išvysti „Klevų alėjos" popieriniuose lapuose, rašykite savo nuomones (tik padorias ir nepažeidžiančias žmogaus orumo), diskutuokite. Pradžiuginkite savo artimus, skirdami jiems nuoširdžiausius sveikinimus. Praneškite apie paprastus, tačiau tuo pat ypatingus reiškinius Jūsų kasdienybės tėkmėje. Taip pat nepamirškite savosios kūrybos vaisių: eilių, prozos, dienoraščių, nuotraukų. Tik kartu galime kurti pilietišką visuomenę, kuri tokia nepatogi valdininkams.
 
Labiausiai laikraščio gimimui turėjo įtakos faktas, jog prieš eilinius rinkimus politikai nenustoja maitinti lentvariečius populistiniais pažadais, nuolat kėsinasi prijungti miestą prie didmiesčio - sostinės Vilniaus, o ar to reikia, niekas gyventojų neklausia. Niekas neatlieka analizės, ar šis siekis pasiteisins, ar prives prie dar didesnės socialinės duobės.

Kiti politikai užsimojo Lentvarį paskelbti atskira savivaldybe, bet ar tai realu atsižvelgiant į valstybės finansinę situaciją, valstybės teritorijų suskirstymo koncepciją? Politikai veikia lengviausiu ir gyventojams skausmingiausiu būdų - sąmyšio principu. Kol visi gyventojai šurmuliuos, aiškinsis, kas „už", kas „prieš", čia, žiūrėk, ir rinkimai ateis. Tuomet apniks pasimetimas, jog nesupranti, ar politikas pasakojo, kokius darbus atliks ateinančią kadenciją, ar ne. O balsuoti reikia! 20 proc. balsų nusipirkti dar galima, tačiau jei rinkimuose savo valią išreikštų 60 procentų rinkėjų, tuomet ir mūsų valia būtų aiški, galėtume tvirtai reikalauti politikų atstovavimo.

Mūsų laikraščio komanda tikisi sujaukti valdininkų ramų gyvenimą ir įnešti aiškumo į mums visiems rūpimus klausimus.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-09-14 09:24
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Laimutis

2015-03-28 14:27

KAS KURIA DIDŽIAUSIA NESANTAIKĄ LIETUVOS ŽEMĖJE??? Pradėkim spręsti nuo to:kas demonstratyviai rodo savo žema kultūrą,ir užkariaujančiai įžuliai užkalba.JIE YRA PATYS NELAIMINGIAUSI SAVIMI NEPATENKINTI ŽMONĖS.TOKIOS KLYŠOS RELIGIJOS NEI LENKIJAI NEI RUSIJAI NEREIKIA.DAŽNAI AŠ PASTEBIU KAD ŽMONĖS KALBA APIE MANĘ VISAI KLAIDINGAS KALBAS.AČIU DIEVUI-TURĖDAMAS DAR TOKIA SVEIKATĄ IR TOKIAS VARGANAS SĄLYGAS-JAUČIUOSI LAIMINGAS.LAIKAS YRA LABAI GALINGAS:VIENI ŽMONĖS DEGRADUOJA DVASIŠKAI,O KITI TEISINGAI IŠSIUGDO DVASIŠKAI TURTĖJA.TUO LABIAU ŽINODAMI TĄ, KAD ŠIS PASAULIS EINA TIK BLOGYN ,TODĖL KAD ŽMONĖS PASIDARO SAVANAUDIŠKESNI,O MELAS TAMPA ĮPROČIU.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media