2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Olimpiados prizininkas aplankė vėžiu sergančius vaikus

2012-09-11
 
Eglės Mėlinauskienės nuotr.

Eglės Mėlinauskienės nuotr.

Londono olimpiadoje bronzos medalį iškovojęs imtynininkas Aleksandras Kazakevičius kartu su sporto žurnalistais Tautvydu Meškoniu ir Tautvydu Vencevičiumi Vilniuje lankė vėžiu sergančius vaikus. Sportininkas vaikams ir jų tėveliams pasakojo, kaip pradėjo sportininko karjerą, kaip jautėsi olimpiadoje ir kur dabar yra jo iškovotas medalis.
 

„Visos mano kovos buvo sunkios. Jos pareikalavo labai daug jėgų. Bet aš atlaikiau ir pasiekiau maksimalų rezultatą. Tai, ką padariau olimpiadoje, parodo, jog ne veltui dirbau ir atidaviau visas savo jėgas. Linkiu ir jums stiprybės ir jūs pasieksite norimą rezultatą", - vaikams ir jų tėveliams linkėjo A. Kazakevičius.

 

Su vaikais ligoninės poilsio kambaryje bendravęs ir palatose apsilankęs imtynininkas žavėjosi, kad net ir užklupti ligos, vaikai spinduliuoja energija, jie, kaip tikri sportininkai, nė akimirkai nepasiduoda.

 

Jau antrą kartą vėžiu sergančius vaikus aplankę sporto žurnalistai vaikams pasakojo apie Londono olimpiados užkulisius ir padovanojo aprangos gamintojo „hummel" specialiai pagamintus marškinėlius su vaikų vardais.

 

„O sportbačių neduosit?", - klausė Lietuvos rinktinės marškinėlius apsivilkę ir žaisti futbolą ar išbandyti imtynes su olimpiniu prizininku pasiryžę berniukai.

 

„Vaikai yra nuostabūs. Kad ir kokia bėda juos slėgtų, jų akys spindi. Jie turi tiek daug klausimų ir smagu, kad būdami dar ligoninėje jie svajoja, kaip išėję iš palatos ims sportuoti", - sakė A. Kazakevičius.

 

„Pasaulis rugsėjo mėnesį skiria vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, todėl džiugu, kad vaikams neabejingi liko ir mūsų olimpiečiai. Sergantiems vaikams labai svarbus dėmesys ir tai, kad žymūs žmonės juos lanko ne tik per šventes, bet ir praskaidrina kasdienį jų gyvenimą. Po olimpiados atslūgus sveikinimų maratonui, aplankyti vaikus žadėjo ir kiti garsūs sportininkai", - teigė Lietuvos sporto žurnalistų klubo „Press‘as" pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-09-11 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media