2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klubas nutarė rekomenduoti LŽS XVI suvažiavimui vėl išrinkti Dainių Radzevičių LŽS pirmininku

2014-11-06
 
 

Vytautas Žeimantas

 

Lapkričio 5 dieną į tradicinį susirinkimą suėję LŽS Senjorų klubo nariai sprendė daug aktualių klausimų. Susirinkimą pradėjęs klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus iš pradžių tradiciškai pasveikino kolegas, švenčiančius gimtadienius.

Atskirai buvo pasveikintas kolega Albertas Lukša, kuriam sukako 80 metų. Jam LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius įteikė Sveikinimo raštą.

"Į Mančiušėnų kaimą, esantį Širvintų rajone gandras mane atnešė 1934 metų birželio 11 dieną. Sename kaime dar tik naikino rėžius. Tėvai džiaugėsi gautu sklypu ir pažangesnio ūkininkavimo galimybėmis. „Ant sklypo" prabėgo ir mano basakojė vaikystė. Pradinę baigiau Mančiušėnuose. Per purvą, sniegą kasdien klampodamas po penkis kilometrus į abu galus dvylika klasių įveikiau Gelvonuose. Pokaris buvo žiaurus. Gaisrai, susišaudymai, miško brolių lavonai miestelyje prieš bažnyčią... O kiek dar negrįžtamai iškeliavo į Sibirą!.. Tačiau pedagogais stipri mokykla kasmet išleisdavo gerai paruoštus abiturientus, ir gelvoniškiai „kiaurai" įstodavo mokytis, kur panorėję, - prisimena Jubiliatas. - Mane patraukė žurnalistika. 1953-ųjų rudenį su tetos dovanotu faneriniu lagaminu aš - jau studentų bendrabuty Vilniuje. Kaip ir ne vienas kitas tuometinis universiteto studentas, gyvenu iš varganos stipendijos, o kad ir tos neprarasčiau, nes žlugtų užsibrėžtas tikslas, labai įtemptai studijuoju. Trečiame kurse nukrenta ant manęs „viešpaties dievo skreplelis" - gaunu darbą „Tiesos" korektūroje. Iki paryčių „blusinėju" laikraščio puslapius, o per paskaitas promigiais klausausi dėstytojų išminties. Apginu diplominį apie „Šluotos" žurnalo feljetonus, ruošiu spaudai korespondentų atsiųstus iš periferijos rašinius. Traukia satyros žanras.

1960-aisiais - jau išsvajotoje „Šluotoje." Literatūrinis darbuotojas, satyriniais rašiniais „keliantis" nusmukusį žemės ūkį. Laiškų skyriaus vedėjas. Atsakingas sekretorius. Galop, jau Atgimimo laikais - vyriausiasis žurnalo redaktorius ir „Šluotos" UAB direktorius, kurio tuometinis galvos skausmas - „medžioti" visom pakampėm popierių spaudai - kad nesustotų žurnalas".

"Dabar iš buvusios „Šluotos" nūnai pasišaipoma. Jauniems talentingiems satyrikams šiandien nereikia „Ezopo kalbos", kirsdami iš peties jie nesulauks bumerango iš „aukščiau sėdinčių." O tada, „brandaus socializmo" laikais...  Dabar savo jaukioje sodyboje prie ramios Širvintos dažnai susimąstau. Ar nuveikiau savo darbu ką nors naudingo paprastam žmogui Bent jau stengiausi. O sau turtų nesusikroviau, nors galėjau gauti ir kyšių. Buvusiems šluotiečiams galiojo nerašytas garbės kodeksas. O mano gyvenimo laimė buvo ta, kad į darbą eidavau kaip į šventę. Aš jo ilgėjausi. Ir giliai tebeužjaučiu tuos, kuriems jų darbas - ne pašaukimas, kurių vangūs žingsniai „atlikti" profesinę priedermę stabdo ir iniciatyviųjų žengimą į progresą", - sako kolega Albertas.

Buvo pasidžiaugta, kad į mūsų Senjorų klubą įstojo kolega Nikolajus Žukovas. 

Apie pasiruošimą LŽS XVI suvažiavimui ir kitais aktualiais LŽS klausimais kalbėjo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

Savo didelė patirtimi rengiant parodas Lietuvoje ir užsienyje pasidalino žinomas spaudos fotografas ir fotomenininkas Zinas Kazėnas.

Po to buvo  išrinkti LŽS XVI suvažiavimo delegatai.

Už kelių metų LŽS mokesčių nemokėjimą iš klubo narių buvo nutarta išbraukti 35 narius.

LŽS Senjorų klubas nutarė rekomenduoti LŽS XVI suvažiavimui vėl išrinkti Dainių Radzevičių LŽS pirmininku.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-26 10:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media